Dăeștiul ia avânt, ca și în fotbal. O linie proprie de transport, prioritate pentru turism, gaze introduce și drumuri reabilitate

687 0

Primăria Comunei Dăești a decis să se alăture noii asociaţii ADI-Transport, urmând ca implementarea proiectului de dezvoltare intracomunitară pe zona serviciilor de transport în comun să asigure o linie proprie de transport persoane pentru localitatea învecinată cu municipiul Râmnicu Vâlcea.

Două proiecte de mobilitate urbană au fost deja depuse la mijlocul acestei luni, iar primarul George Popolan este încrezător că acestea vor deveni realitate în scurt timp.

UAT-Dăești, este parte a noului program ADI-TRANSPORT, cea care a depus luni, 16 mai 2022, două proiecte de mobilitate urbană dedicate informatizării și extinderii rețelei de transport public de care au nevoie cei care locuiesc în zonele turistice din regiunea noastră și vizează extinderea transportului de călători din Municipiul Râmnicu Vâlcea către localitățile invecinate și stațiunile balneare din județ, respectiv achiziția de autobuze nepoluante, care au zero emisii gaze de eșapament și electrice, care cuprind și stații de încărcare rapidă – pe traseu, respectiv stații de încărcare lentă.

“Lider de proiect și inițiator este municipalitatea Râmnicu Vâlcea, având ca parteneri: Ocnele Mari, Călimănești,  Bujoreni, Dăești, Băile Olănești, Vlădești, Mihăești și Băile Govora. Se propune într-o primă etapă, în acord cu prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, extinderea serviciului de transport local, asigurarea accesibilitǎții oferitǎ tuturor de sistemul de transport, precum și atragerea de noi călători către transportul public, avându-se ca scop creșterea calității vieții și crearea unui sistem de transport modern și nepoluant“, spune Popolan.

Totodată, conducerea primăriei respectă și dă curs solicitărilor cetățenilor, astfel încât condițiile de viață ale acestora să se îmbunătățească. Curând, localitățile Dăești, Sălătrucel și Berislăvești ar putea deveni un important pol agro-turistic, în jurul Călimăneștiului, având un potențial uriaș pentru a atrage turiștii. Localitățile se află într-un cadru geografic splendid, la poalele Coziei, pe dealuri, lângă OltSunt numeroase atracții turistice în apropiere, începând cu schitul Fedeleșoiu, până la mănăstirile din zona Călimănești, ca și trasee pentru drumeții și expediții.

Primarul promovează intens zona și va continua să facă asta. În Dăești există deja structuri de cazare, ca și în jur. Oamenii au înțeles că pot câștiga bani frumoși făcând turism, așa că au construit pensiuni primitoare.

Tot acum, primarul Popolan investește masiv în infrastructura de utilități, în acest an, rețeaua de gaze este prioritară, prin programul national ”#Anghel Saligny”, la fel ca și finalizarea tuturor drumurilor. Așa cum probabil ați observat, s-a dus vorba că drumul a fost reparat și, numeroși șoferi care doresc să scape de iadul Văii Oltului, de pe drumul clasic, abordează drumul paralel, de peste Olt.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *