Antrenorul Rapidului așa cum nu l-ați mai văzut: pe motor spre Liga Campionilor!

599 0

Spaniolul care a adus titlul în Giulești cu echipa feminină de handbal, Carlos Viver, este pasionat de bijuteriile pe două roți cu mulți cai putere.

A venit la Rapid în urmă cu un an și jumătate și a

 reușit să cucerească Liga Florilor. La 50 de ani, ibericul Carlos Viver își trăiește viața la intensitate maximă. Este pasionat, pe lângă handbal, care-i ocupă mai tot timpul, de motociclete. Viver spune că mersul pe motor îl face să uite de nebunia cotidiană.

„Este o formă de deconectare de la tot. Mai mult de atât, îmi este de folos pentru a cunoaște România. Nu am avut suficient timp să călătoresc cu motocicleta, dar mi-a propus ca în vacanță să mă plimb prin România, să văd Transfăgărășanul și Transalpina, două dintre șoselele pe care orice motociclist trebuie să le cunoască”- Carlos Viver, antrenorul campioanei României la handbal, CS Rapid București.

Viver nu este adeptul vitezei și spune că preferă oricând o plimbare pe două roți, decât un drum cu o mașină.

„Îmi place să călătoresc, dar îmi place să merg încet. Îmi place să văd peisajele, să mă opresc în toate orașele, în toate satele, să văd bisericile, monumentele, dar nu-mi place viteza. Sunt o persoană care conduce foarte calm și cred că motocicleta are multe părți bune, dar este periculoasă și trebuie să ai grijă, pentru că pe motocicletă corpul tău este tot și trebuie să ai grijă de el. Mă bucur mai mult să conduc motocicleta, mașina este foarte cotidiană, dar îmi place senzația de pe motocicletă, aerul, căldura, mirosurile, toate aceste lucruri. Motocicleta este completă diferită” – Carlos Viver, antrenorul campioanei României la handbal, CS Rapid București.

L-a convins să vină la Rapid cu un clip

Acum se pregătește de Liga Campionilor, dar în urmă cu un an și jumătate, când a venit în Giulești, echipa era în subsolul clasamentului. Carlos Viver, câștigător al argintului mondial la cârma naționalei Spaniei, a mărturisit care a fost momentul cel mai greu de când a venit la Rapid.

„Începutul a fost dificil. Ajunsesem într-o țară nouă, echipa avea doar două puncte câștigate, eram pe un loc de retrogradare, iar acele momente au fost grele. Să te bați la titlu este foarte frumos. Nu este o chestiune de presiune, e o chestiune de dorință. Să lupți pentru a nu retrograda este mult mai complicat. Așa că da, cred că cele mai dificile momente le-am trăit la început, când am ajuns și echipa era la coada clasamentului. A trebuit să scoatem echipa din zona aceea pas cu pas și, împreună cu jucătoarele, cred că am făcut o treabă foarte bună” – Carlos Viver, antrenorul campioanei României la handbal, CS Rapid București.

Carlos Viver a dezvăluit cum l-a convins actualul director general al Rapidului, Bogdan Vasiliu, să preia echipa.

„Am vorbit cu Bogdan, mi-a explicat proiectul, iar acum cred că am îndeplinit toate lucrurile pe care le-am discutat cu el în acea zi. Bogdan ne-a explicat potențialul galeriei, îmi amintesc că mi-a trimis niște clipuri video, pe care încă le am pe telefon, ca să mă conving și am fost surprins. În aceste momente, pentru noi galeria are o importanță imensă. Multe dintre lucrurile bune pe care le-am obținut în  acest an se datorează suporterilor noștri. Anul trecut, vorbeam cu Bogdan despre meciurile pe care le jucam în bulă fără public, din cauza Covidului, iar el îmi spunea că în momentul în care vom avea galeria alături, echipa va crește foarte mult și așa a fost. În partidele de pe teren propriu, când am avut suporterii alături și puneau presiune pe adversare, au făcut ca echipa să joace cu o putere, pe care galeria o inspiră”- Carlos Viver, antrenorul campioanei României la handbal, CS Rapid București.

Vor liga Campionilor în anul centenarului

Antrenorul Rapidului știe că urmează un sezon de foc pentru echipă, atât în campionat, unde trebuie să-și apere titlul, cât și în Liga Campionilor, la prima prezență la „masa bogaților”.

Cu atât mai mult cu cât Rapidul împlinește 100 de ani de existență!

„Bogdan ne-a explicat că vrea să câștige Liga Campionilor în anul centenarului. Va fi foarte dificil, vorbim de cea mai grea competiție de handbal din lume. Trebuie să fim conștienți că această echipă a crescut foarte repede, secția de handbal de la Rapid s-a dezvoltat foarte tare într-un an și jumătate și în aceste momente trebuie să luăm toate lucrurile treptat. Următorul pas este să pregătim foarte bine perioada precompetițională, în cantonamentul pe care îl vom avea în a doua jumătate a lunii iulie, și să punem la punct începutul de sezon, mai ales în Liga Campionilor, dar și în Liga Națională, pentru că publicul ne va cere tot mai mult și trebuie să fim pregătiți” – Carlos Viver, antrenorul campioanei României la handbal, CS Rapid București.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *