Râmnicu Vâlcea face parte oficial din ”The Cities Energy Savings Sprint” – iniţiativa comună a Comisiei Europene şi a Pactului Primarilor de reducere a consumurilor de energie

356 0

Aleșii locali prezenți la evenimentul din data de 27 iunie 2022, organizat de Pactul Primarilor în cadrul Forumului Urban Mondial, au semnat o declarație simbolică de susținere și implementare a campaniei Orașe care economisesc energie.

Campania susține de asemenea și REPower EU, planul Comisiei Europene care urmărește să elimine dependența Uniunii Europene de gazul rusesc printr-o accelerare a țintelor europene de climă și energie.

Prin semnarea declarației, decidenții de la nivel local din Uniunea Europeană se angajează simbolic să pună în practică măsuri de economisire a energiei în serviciile de termoficare centralizată, iluminat public, transport public local, încurajând și susținând totodată cetățenii și comunitățile locale de afaceri în adoptarea unor atitudini similare. În același timp, aleșii locali se angajează să implice cetățenii și decidenții de la nivel local în decizii referitoare la implementarea unor măsuri de reducere a consumului energetic.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *