Întâlnire istorică: David Popovici și Jim Montgomery!

496 0

Camelia Potec a reușit să-l aducă în România pe americanul care în urmă cu 49 de ani devenea primul om din lume care cucerea aurul la 100 m și 200m la aceeași ediție a Mondialelor, performantă realizată la Budapesta anul acesta și de David Popovici.

Jim Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani, a schimbat impresii cu Popovici, i-a oferit sfaturi tânărului sportivul român și a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

„Sunt multe similarități între noi, dar și câteva diferențe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câștigat medaliile de aur la 100-200. Eram într-o cu totul altă eră a natației atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deținători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmărește cursele… Am discutat despre ce își dorește să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”  – Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

Americanul care încă este în fenomen, antrenând tineri și participând la curse demonstrative, i-a împărtășit lui Popovici câteva dintre secretele sale și a mărturisit că este sigur că românul își va îmbunătăți timpii.

„Cu siguranță știe că va fi și mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, și voi fi cu ochii pe el. Cu siguranță va fi mai puternic din punct de vedere fizic, așa a fost și cazul meu, la 21 de ani înotam cu o secundă și jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani. I-am oferit multe sfaturi, îl așteaptă provocări mari și sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât și în competiții” – Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

Montgomery a avut numai cuvinte de laudă și la adresa lui Andrei Rădulescu, omul din spatele performanțelor lui David Popovici.

„Este un antrenor foarte tânăr și l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în natație. Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informație, am totul pe laptop, știu totul despre orice cursă pe care o face David, orice moment al oricărei curse. Acum pot să ajuți un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil” – Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

Camelia Potec și echipa sa au făcut eforturi pentru a putea realiza această întâlnire istorică între cei doi.

Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial și să se cunoască cu David. Am reușit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoționant să-i văd împreună” – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Aflat pentru prima dată în România, multiplul campion mondial și olimpic a avut parte de un ghid de lux.

„Camelia a fost șefa, ea a organizat totul, mă simt incredibil aici, oamenii sunt extrem de amabili și ospitalieri. Înainte să vin aici știam doar despre povestea Contelui Dracula” – Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *