Conduse de „RoboCop”, voleibalistele au cucerit bronzul la Balcaniadă!

324 0

Succes pentru voleiul românesc: tricolorele au reușit să urce pe podium la Campionatul Balcanic organizat la Mioveni, fiind depășite doar de forțele voleiului juvenil, Serbia și Turcia

Bucurie mare la Mioveni, unde naționala feminină de volei junioare a cucerit medalia de bronz a Campionatelor Balcanice organizate după mulți ani la noi în țară. În finala mică, tricolorele au învins cu scorul de 3-1 (19-25, 25-23, 25-20, 29-27) Grecia, după un meci foarte disputat, spre mare bucurie a fanilor prezenți în tribune. Titlul a fost câștigat de Serbia, care a învins în finală Turcia cu 3-0 (25-22, 25-13, 25-19).

Căpitanul echipei României, Iarina Axinte, care a primit și titlul de cea mai bună ridicătoare a competiției, spune că nu contează că toată vara și-o petrece în cantonament dacă poate juca pentru națională.

”Din 6 iunie am început, dar e OK. Nu trebuie vacanță, nu avem nevoie de vacanță. Vin mereu la națională cu cea mai mare plăcere. Când cântă imnul mă gândesc la țara mea și la faptul că trebuie să o fac mândră” – Iarina Axinte, căpitanul naționalei de volei junioare a României medaliată cu bronz la Balcaniadă.

Purtătoare a tricoului cu numărul 9, ea spune că aceasta e cifra care îi poartă noroc atât ei, cât și fratelui său, baschetbalist la CSO Voluntari. ”De când eram mică numărul 9 l-am primit și mi-a purtat noroc. L-a purtat și fratele meu și e norocul nostru” – Iarina Axinte, căpitanul naționalei de volei junioare a României medaliată cu bronz la Balcaniadă.

În afara calităților sale, Iarina a atras atenția și prin bandajul purtat pe antebrațul drept, care i-a făcut pe fani să o poreclească RoboCop.

”Am suferit o întindere la FOTE, dar acum e spre bine, dar încă trebuie să-mi pun un bandaj, ca să nu recidiveze” – Iarina Axinte, căpitanul naționalei de volei junioare a României medaliată cu bronz la Balcaniadă.

Teodora Iancu este polisportiva din lotul României. Ea a cucerit în această vară și medalia de bronz la Campionatul Național de aruncarea suliței la junioare și speră ca în viitor să adauge alte medalii. Până atunci, și-a făcut un nou tatuaj: o albină.

”Pentru mine albina semnifică loialitate, că albina e loială reginei, așa sunt și eu loială unei singure persoane” – Teodora Iancu, jucătoare naționala de volei a României medaliată cu bronz la Balcaniada de junioare.

Pentru Gabriela Dumitru, Campionatul Balcanic a avut o însemnătate aparte, pentru că ea este născută și crescută chiar în Mioveni, orașul gazdă.

”E altceva. Aveam emoții oricum, că se juca în România, dar acum, fiind acasă, a fost diferit” – Gabriela Dumitru, jucătoare naționala de volei a României medaliată cu bronz la Balcaniada de junioare.

Peste două săptămâni, România va juca la Europene, acolo unde va fi colegă de grupă chiar cu finalistele Balcaniadei, Serbia și Turcia. Obiectivul tricolorelor e ocuparea unui loc între primele 6.

”Obiectivul acestui lot e să termine pe primele 6 locuri, care ne permit din nou să ajungem la Campionatul Mondial” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

”Pentru Europene o să ne antrenăm mai mult la preluare, să o îmbunătățim, că restul jocului merge, dar depinde foarte mult de primire” – Teodora Iancu, jucătoare naționala de volei a României medaliată cu bronz la Balcaniada de junioare.

”Chiar dacă e o perioadă obositoare, o perioadă lungă de pregătire, am discutat cu fetele și ele trebuie să înțeleagă că ăsta e sportul de performanță, când ai trei competiții în două luni nu ai de ales decât să rămâi focusat pe fiecare concurs în parte. Să vedem ce va fi la Europene. Problema e că am rămas, după FOTE, fără Paula Partnoi, căpitanul de echipă, ceea ce duce la o lipsă mare, pentru că nu mai avem schimbări foarte bune, în sensul că fetele care au venit sunt mai mici de vârstă. Încercăm să ducem la capăt așa și poate să reușim un loc 5-6 la Europene care să ne ducă la Mondiale” – Marius Macarie, antrenorul echipei de volei junioare a României, medaliată cu bronz la Balcaniadă.

Campionatul Balcanic de junioare este a treia competiție de anvergură organizată de România în ultimii doi ani, după Balcaniada de volei pe plajă de tineret de la Sighetu Marmației, din iunie, și după Campionatul European de volei senioare de anul trecut, de la Cluj-Napoca. Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, spune că forul pe care îl conduce nu se va opri aici și că va continua să organizeze turnee importante.

”Organizarea s-a ridicat la nivelul unei competiții de amploare. Suntem bucuroși că am fost găzduiți de comunitatea locală, de primăria din Mioveni, sperăm și în alte colaborări. Reacțiile au fost unele chiar foarte bune de la echipele participante aici, iar noi ne propunem să organizăm în continuare, pentru că așa promovezi jocul de volei, așa începi să aduci antrenorii și copiii în sală și dai cumva mai mult curaj, mai multă încredere echipelor care participă în competițiile organizate de tine” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *