A prezentat moda pe podium, are peste 2 metri pe tocuri și va juca la Europenele de volei!

434 0

Diana Ariton s-a calificat cu naționala la turneul final de anul viitor. Cea mai înaltă din echipă, ea recunoaște că de multe ori dă cu capul de pragul de sus al ușii

Performanță superbă reușită de naționala feminină de volei a României a reușit să se califice la Campionatul European cu o etapă înaintea terminării preliminariilor. Victoria cu Insulele Feroe, scor 3-0, obținută în doar o oră de joc, a dat frâu liber bucuriei fanilor, inclusiv a celui mai fidel dintre ei: labradorul Kubush, cățelul de un an al Adelinei Ungureanu.

Cu tricolorul la gât, acesta a urmărit partida din tribună, alături de părinții jucătoarei și la final a sărit în brațele sportivei.

”Să știți că de fiecare dată când a fost în sală noi am câștigat meciul. L-am auzit lătrând de două ori, una dintre dățile în care a lătrat fetele de la Insulele Feroe au greșit serviciul, deci cred că ne-a ajutat și el” – Adelina Ungureanu, voleibalistă naționala României.

Jucătoare în campionatul Italiei, la prim-divizionara Pinerolo, ea îl va lua pe cățel acolo. De altfel, acum un an el s-a născut chiar pe meleaguri italiene și este dresat să asculte comenzi în această limbă.

”În Italia eu o să plec joi, pe 15, dar pregătirea o să o încep pe 19. El o să vină un pic mai târziu, mi-l aduc părinții mei. Nu-l pot lua cu avionul din motive de siguranță” – Adelina Ungureanu, voleibalistă naționala României.

Cum joacă în Italia, Adelina nu se teme de o confruntare cu peninsularele la Europene.

”La Europene cu Italia, de ce nu? Italia este o ecnipă foarte puternică, dar știm că vom avea parte de astfel de echipe și mi-ar plăcea să cad cu Italia, pentru că știu multe jucătoare de acolo, ar fi o experiență frumoasă” – Adelina Ungureanu, voleibalistă naționala României.

Diana Ariton are 1,90 m și adoră să poarte tocuri

Titulară în națională, Diana Ariton are o înălțime de 1,90 m și alură de fotomodel. A și cochetat cu prezentările de modă, dar nu i-a plăcut.

”Am primit oferte, dar mi-am seama că nu e pentru mine. Am ajuns să merg un pic pe podium, dar nu. Cred că sunt prea băiețoasă pentru asta. În același timp și feminină, nu știu cum să explic. Dar nu e pentru mine” – Diana Ariton, voleibalistă naționala României.

Ea adoră însă să se îmbrace în rochie de seară și să poarte tocuri, chiar dacă asta înseamnă să ajungă la o înălțime de peste 2 metri și, uneori, să dea cu capul de pragul de sus al ușii!

”Rochie de seară și tocuri îmi place foarte mult să port. Cu tocuri ajung la 2 metri. Mereu dau cu capul de pragul de sus. Și fără tocuri și cu tocuri” – Diana Ariton, voleibalistă naționala României.

”În echipa României avem 15 jucătoare capabile oricând să joace titulare”

Conform regulamentului, la turneul final al Europenelor se califică automat primele două clasate din grupă. După cum recunoaște și selecționerul, marea favorită a seriei era Croația, una dintre forțele continentului, iar pentru locul secund tricolorele urmau să se bată cu Israel. Numai că pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. România a spulberat Israelul în primul meci de pe teren, propriu, 3-0, după care au învins cu 3-1 și Croația, asigurându-și practic calificarea matematică înainte de termen și de ultimul meci, programat duminică, în Israel.

”Știam că echipa Croației va fi un adversar puternic. Uitându-ne înapoi, credeam că vom juca pentru calificare în Israel, în ultima etapă. Dar prin antrenamente, pe măsură ce timpul a trecut, ne-am dat seama că putem juca la un nivel bun și acum am făcut-o” – Guillermo Naranjo, antrenor naționala feminină de volei a României

Tehnicianul spaniol spune că atuul echipei noastre e acela că nu există titulare și rezerve.

„Cel mai important lucru acum e că avem 15 jucătoare și toate pot juca. Nu avem un star și toată lumea să meargă după el. În această echipă toată lumea contează” – Guillermo Naranjo, antrenor naționala feminină de volei a României.

Antrenor în Germania, la Postdam, ibericul le va urmări pe fete de-a lungul campionatului care va începe la finalul lunii octombrie. De altfel, în mod tradițional pentru el, duminica este dedicată studiului meciurilor pe care jucătoarele naționalei le vor juca în respectivul weekend.

”În fiecare duminică voi dedica după-amiaza meciurilor jucătoarele de națională din campionat, am făcut-o în trecut deci voi face la fel și acum. Voi ține legătura cu ele, pentru că suntem o echipă și când nu suntem împreună” – Guillermo Naranjo, antrenor naționala feminină de volei a României.

Îndrăgostit de papanași, selecționerul spune că nu va lua rețeta acasă, pentru că riscă să se îngrașe peste măsură.

”Nu am luat rețeta de la papanași. Trebuie să stau departe de papanași, pentru că încep să iau în greutate. Am mâncat o groază, cel puțin o dată la două zile. Trebuie să stau departe o perioadă de bucătăria românească, în special de dulciuri” – Guillermo Naranjo, antrenor naționala feminină de volei a României.

Selecționerul Guillermo Naranjo, ales după o ”luptă” cu alți 7 contracandidați

Numirea spaniolului la cârma echipei naționale a schimbat și bucuria de a juca a fetelor și a ridicat și nivelul performanței. Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, spune că numirea ibericului la cârma naționalei s-a făcut după un concurs cu alți 7 tehnicieni de top.

”Au fost în discuții 8 antrenori la startul alegerii selecționerului. Încet-încet de fiecare dintre ceilalți ne-am despărțit pentru că au fost niște criterii pe care le-am urmărit și doream să le îndeplinească. Așa am ajuns la Guillermo, un om care a reușit să aducă bucuria fetelor de a se antrena si de a juca. În plus, să se dăruiască” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

România s-a calificat la Europene atât cu naționala de seniori cât și cu naționala de senioare

Pentru voleiul românesc a fost un an foarte bun. Atât naționala de senioare cât și cea de seniori s-au calificat la turneele finale ale Campionatului European. În plus, fetele au jucat semifinala Golden League, iar băieții au câștigat Silver League, promovând astfel în primul eșalon al Ligii Europene. Totul s-a realizat împreună cu o întinerire a ambelor selecționate, ceea ce înseamnă că voleiul românesc are și viitor.

”Munca este a sportivilor. Noi nu am făcut decât să le punem la dispoziție o sală unde să se antreneze, condiții bune de antrenament, condiții de acomodare și jocuri de verificare. Se vedea că au fost niște generații de copii foarte talentați, care trebuiau promovați la naționalele de seniori. Aveam vreo trei generații talentate, atât la fete, cât și la băieți și de aceea mă bucură că mulți dintre ei au făcut pasul la echipa mare, atât la seniori cât și la senioare. De altfel, în meciul cu Insulele Feroe pe teren au fost trei fete din generația născută 2002/ 2003, care s-au calificat la mai multe turnee europene chiar și mondiale” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

România a calificată matematic la Campionatul European indiferent de rezultatul ultimului meci

Naționala feminină de volei a României s-a calificat matematic la turneul final al Campionatului European de anul viitor, după ce a învins la Piatra Neamț cu 3-0 Israelul și Insulele Feroe și cu 3-1 Croația. De asemenea, s-a impus în trei seturi în Insulele Feroe, fiind învinsă cu 3-1 de croate în deplasare. Astfel, cu o etapă înaintea finalului Grupei A, preliminare a Campionatului European, România ocupă locul 1, cu 4 victorii și 12 puncte, fiind urmată de Croația, tot cu 4 victorii, dar cu 11 puncte, de Israel, cu 2 victorii și 7 puncte și de Insulele Feroe, fără nici o victorie și fără nici un punct. În competițiile internaționale de volei, primul criteriu de departajare îl reprezintă numărul de victorii, după care este luat în considerare punctajul acumulat. Tocmai de aceea, tricolorele nu mai au cum să piardă unul dintre primele două locuri din ierarhie – calificante la turneul final – indiferent de rezultatul meciului de duminică, din Israel.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *