Budești – lucrări edilitare, dar și divertisment pentru populație

820 0

Pe baza alocărilor bugetare primite de la Guvern, mai multe sate din comuna Budești vor avea canalizare. De asemenea, drumurile de interes local vor fi modernizate. Primarul Ion Vlădulescu a declarat că s-a primit finanțare pentru ambele proiecte, prin programul Anghel Saligny, iar după obținerea tuturor avizelor, se va semna și contractul de finanțare.

Proiectul pentru modernizarea drumurilor are o valoare de 6.625.708 lei, iar pentru înființarea rețelei de canalizare și ape uzate în satele Racovița și Linia, Guvernul a aprobat suma de 13.439.216 lei. Așadar, cu acești bani, edilul va demara aceste investiții mult așteptate de comunitate.

Prin aceste proiecte se vor asigura condiții de confort pentru comunitatea rurală; sănătate, protecția mediului, deplasare în condiții optime, ce determină dzvoltarea unei economii rurale competitive, potrivit primarului Ion Vlădulescu.

Recent, a avut loc în localitate un eveniment de mare răsunet, cu mult succes la localnici și turiști; Festivalul Peștelui, aflat la a doua ediție.

La fel ca la ediția precedentă, gazdele evenimentului au fost Consiliul Local și Primăria Budești care au reușit finanțarea prin fonduri europene din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul FLAG Lotru-Olt Mijlociu cu participare directă la implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală Integrate pentru Asociația Grupul Local de Pescuit Lotru-Olt Mijlociu. Scopul principal al proiectului este conservarea și promovarea patrimoniului istoric, gastronomic și cultural al zonei.

Organizarea Festivalului Peștelui s-a desfășurat în satul Racovița, punctul local cunoscut sub numele „Brutărie”, unde localnicii, dar și vizitatorii din alte localități au avut parte de surprize pregătite de gazde.

În prima zi, pe lângă degustări din preparate de pește, a avut loc un program artistic cu trupe din categoria muzicii de divertisment.

De asemenea, cei care s-au înscris la concursul gastronomic, spre deliciul publicului, au reușit să ofere diverse preparate.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *