Dăești, acțiuni permamente în sprijinul comunității locale

811 0

Primarul Dăeștiului, George Popolan se ocupă permanent, împreună cu echipa sa, de bunul mers al lucrurilor, în localitate. O parte din străzi au fost reabilitate, localitatea dispune de apă curentă și iluminat modern și rețea de gaze.

Până la 1 septembrie, la Școala Gimnazială comuna Dăești au fost distribuite tichete sociale, ca sprijin  educational, pentru anul școlar 2022 / 2023.

Părinții preșcolarilor și elevilor care s-au încadrat în anumite valori ale veniturilor lunare au fost invitate la Primărie, cu adeverințele de venit care cuprind salariile aferente lunii iulie 2022. Cu adeverințe de la primărie, aceștia au mers apoi la școală să facă cerere pentru acordarea stimulentului respectiv. Au beneficiat următoarele categorii:  pentru grădiniță -298 ron net per membru familie conform legii 248/2015; pentru ciclul primar și gimnazial – 1.275 ron net per membru familie conform legii 126/2002.

Dar și adulții au beneficiat de vouchere sociale.

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (#MIPE) a început, la 1 iunie 2022, procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental Sprijin Pentru România”.

O altă acțiune, de asemenea, menită a fi în sprijinul locuitorilor și a asigura un climat civilizat în localitate a fost si sterilizarea gratuită a câinilor, acțiune demarată în ziua de 2 septembrie, de știut, însă, că Asociația „A doua șansă”, care se ocupă benevol de această operațiune, primește doar câinii microcipați și înregistrați.

În prezent, în localitate se află în construcție, lângă fosta bază Oltchim, o modernă sală de sport, pe amplasamentul unde se află și terenurile de joacă și de sport.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *