Dinamo a dat lovitura! A cucerit Supercupa României la volei cu doi giganți pe teren

492 0

Bucureștenii au învins cu 3-2 pe Arcada după o partidă cu o durată record: 3 ore, cel mai lung meci disputat în ultimii ani în România

Meci-record în finala Supercupei României la volei. După trei ore de luptă, Dinamo a învins cu 3-2 (25-23, 23-25, 27-25, 26-28, 17-15) pe Arcada Galați, iar în sala din Constanța s-a dezlănțuit fiesta! Totul sub privirile câștigătorului Ligii Campionilor la volei din acest an, antrenorul român Gianni Crețu.

Răzvan Mihalcea (34 de ani), căpitanul dinamoviștilor, a fost unul dintre jucătorii cheie ai câștigătorilor. El recunoaște că a ajuns la volei din greșeală.

”Eu am ajuns la volei din greșeală. Am făcut la un moment dat canotaj, m-am lăsat și la un moment dat la liceu mă tot chemau la ora de sport la volei. A început să-mi placă și m-am dus la un club” – Răzvan Mihalcea, căpitan echipa de volei Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

Un adevărat gigant, are o înălțime de 2,07 metri și poartă 49 și jumătate la picior! El își găsește încălțămintea potrivită în special pe Internet.

”Port 49 jumate. Îi iau de pe Internet, în magazin se găsesc, nu chiar peste tot, dar se găsesc” – Răzvan Mihalcea, căpitan echipa de volei Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

După trei ore de meci dramatic, petrecerea dinamoviștilor a durat foarte puțin.

”O să sărbătorim până vom ajunge cu autocarul la kilometrul 90 și pe urmă cred că nu o să mai poată nimeni să se miște” – Răzvan Mihalcea, căpitan echipa de volei Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

Florian Bela Bartha: ”Mănânc spanac, ca Poppeye Marinarul”

Florian Bela Bartha e cel de-al doilea gigant al dinamoviștilor. Are o înălțime de 2,05 metri și, după cum recunoaște, schimbă becurile în casă fără să aibă nevoie de scaun.

”Am 2,05 m înălțime și mă ajută în viața de zi cu zi când trebuie să iau borcanul de pe raftul de sus. Schimb becurile fără scaun” – Florian Bela Bartha, voleibalist Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

Un munte de om, el a dezvăluit și ce mănâncă dimineața, dar și de ce a decis să se radă pe cap.

”Dimineața mănânc spanac, cum ar zice Popeye Marinarul, spanac mănânc. Când eram mic mă uitam la desenele cu el . Sunt departe, mai am de lucru să fiu ca el. O dată la 3 zile mă rad pe cap, 5 minute, nimic complicat sau deosebit. Mi-e mult mai ușor decât să am fixativ pe păr în timpul meciului” – Florian Bela Bartha, voleibalist Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

Bela Bartha a plecat de acasă de la vârsta de 13 ani

Plecat de acasă de mic, Bela Bartha (22 de ani) recunoaște că i-a fost greu, dar spune că totul merită.

” Mi-a fost greu. Am plecat de acasă când aveam 13 ani, m-am dus să stau prin cămine, dar până la urmă viața de sportiv e grea, dar e și frumoasă în același timp, se compensează” – Florian Bela Bartha, voleibalist la Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

El spune că va ține la vedere în casă atât medalia de la Supercupă, cât și pe cea de la Silver League, competiție câștigată în vară cu naționala României.

„Titlul acesta și cel de la Silver League sunt cele mai importante pentru mine. O să le pun tot pe perete, dar vor avea un loc mai special față de cele de la juniori. Să le pot vedea când mă trezesc” – Florian Bela Bartha, voleibalist la Dinamo, câștigătoarea Supercupei României.

Președintele FRV, Adin Cojocaru, recunoaște că nu a mai văzut meciuri de volei care să țină trei ore, dar spune că întreaga competiție a Supercupei României, disputată pentru prima dată sub formă de Final 4, a fost un real succes.

”Mă bucur că noi, Federația, am avut ideea de a organiza acest tip de competiție, care a scos în evidență patru echipe extraordinare. O întrecere foarte reușită. Finala a fost un festival de volei și un mod de a promova acest frumos sport. Nu am mai văzut de trei ore un meci. Lupta a fost extraordinară, ceea ce înseamnă că și calitatea jocului a fost foarte bună. A început să crească valoarea campionatului național de volei și la masculin și la feminin, sunt mai multe echipe care s-au întărit și cu români și cu străini” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Conducerea FRV vrea să-l coopteze pe Gianni Crețu într-un proiect de revigorare a voleiului românesc

Prezența în sală a lui Gianni Crețu, antrenorul care anul acesta a cucerit Liga Campionilor la volei masculin cu formația poloneză ZAKSA și a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial cu Slovenia, i-a ambiționat pe jucători. Iar președintele FRV vrea să-l implice tot mai mult pe tehnicianul român în proiectele de dezvoltare a voleiului nostru.

”I-am propus un soi de colaborare pe viitor cu acei antrenori pe care-i cunoaște, să putem face un mic staff prin care să revigorăm voleiul juvenil în special. Gianni e un nume de referință și eu mi-am promis mie și le-am propus și colegilor mei ca rezultatele lui să fie promovate. Nu este un produs al antrenoratului românesc, e un produs al voleiului românesc ca jucător, deci vine cu altă mentalitatea și eu sper că va contribui foarte mult la calitatea antrenorului român în general” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *