S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul reabilitare Castrul roman Arutela și amenajarea de spații multifuncționale

251 0

Primarul orașului Călimănești, dr. Florinel Constantinescu a semnat miercuri, 19 octombrie 2022, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, contractul de finanțare pentru proiectul REABILITARE CASTRUL ROMAN ARUTELA ȘI AMENAJAREA DE SPAȚII MULTIFUNCȚIONALE, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Investiția l1 Promovarea celor 12  rute turistice/culturale.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni. Valoarea totală a proiectului este de 12.402,922 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată prin PNNR – 10.444,858 lei și 1,935,454 lei de la bugetul de stat (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), reprezentând valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile. Amplasat în punctul “Poiana Bivolari”, Castrul Roman Arutela reprezintă o fortificaţie militară datată în anul 138 d.Hr. și este înscris în Lista Monumentelor Istorice.

Prin investiție se propune reabilitarea construcției existente și crearea altor spații multifuncționale (sală, birouri, un amfiteatru și o scenă în aer liber) care să poată găzdui expoziții itinerante și permanente, tabere de creație și colocvii, proiecte educaţionale pentru copii, audiţii și spectacole în aer liber. De asemenea, se dorește amenajarea de spații verzi, alei pietonale și auto, locuri de parcare.

Călimăneștiul a ajuns, în doar câțiva ani, prin grija unui primar exemplar, una din cele mai frumoase, îngrijite și atrăgătoare destinații turistice din România.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *