Ce antrenament inedit! Andreea Dragoman și Gabi Burtanete au făcut schimb de sporturi!

471 0

Doi dintre cei mai tineri campioni ai României, jucătoarea de tenis de masă Andreea Dragoman și gimnastul Gabriel Burtanete, a avut parte de un antrenament solicitant și spectaculos.

Andreea i-a predat lui Gabi o lecție de tenis de masă, iar cel mai bun gimnast din România la sărituri i-a făcut față onorabil.

„Gabi s-a descurcat foarte bine. M-a surprins că a jucat mingea pe masă. I-am explicat puțin și imediat s-a prins și a ținut mingea pe masă cu mine” – Andreea Dragoman, componentă a echipei naționale de senioare de tenis de masă a României. 

Ocupantul locului 4 în proba de sărituri la primul Campionat Mondial de seniori la care a participat s-a simțit foarte bine la masa de tenis cu Andreea pe post de antrenoare.

 „A fost o experiență frumoasă, ne-am distrat, m-a învățat câteva mișcări de ale ei, m-a învățat și cum să servesc. M-a și bătut rău” – Gabriel Burtanete, component al echipei naționale de seniori de gimnastică masculină a României. 

După o oră, Andreea i-a întors vizita lui Gabi la sala de gimnastică. Gimnastul a încercat să o învețe pe colega lui de la Clubul Steaua câteva elemente de bază ale sportului pe care îl practică.

„Este greu în primul rând să ajungem sus, este și mai greu să ne menținem acolo sus, cred că disciplina și continuitatea este cea mai grea” – Andreea Dragoman, componentă a echipei naționale de senioare de tenis de masă a României.

Ar fi făcut baschet

Andreea, care practică tenisul de masă de la 7 ani,  și-a amintit că atunci când era mică i-ar fi plăcut să meargă alt sport.

 „În școala generală jucam baschet și îmi plăcea foarte mult. Și cred că baschet aș fi făcut sau aș fi ales dacă aveam ocazia. Sinceră să fiu, tenisul de masă nu a fost o alegere, a venit el la mine” – Andreea Dragoman, componentă a echipei naționale de senioare de tenis de masă a României.

Gabi a început gimnastica la 7 ani alături de fratele său geamăn, Robert, care este mai mic decât el cu doar 5 secunde.

În prezent, Gabi este cel mai bun gimnast din țară în proba de sărituri, iar în 2022 a ocupat locul 4 la primul Campionat Mondial de Seniori la care a concurat, cel de la Liverpool.
„Am fost cel mai tânăr din finală, a fost o experiență plăcută, mai ales că a fost prima mea competiție și am intrat în finală. Am fost foarte aproape de podium” – Gabriel Burtanete, component al echipei naționale de seniori de gimnastică masculină a României. 

2022, Andreea și Gabi la primul lor an de seniorat

Anul trecut a fost primul an de seniorat pentru cei 2 tineri sportivi.

Andreea a contribuit la calificarea echipei naționale feminine de tenis de masă la Campionatul European de eeniori pe echipe de anul acesta de la Malmo.

„Îmi doream de foarte mult timp să fac parte din echipa națională și mă bucur tare mult că am reușit să îmi îndeplinesc acest obiectiv. Sper să aduc cât mai multe rezultate pentru România. Am adus puncte din prima , asta îmi dă o bucurie foarte mare și o motivație și mai mare să continui” – Andreea Dragoman, componentă a echipei naționale de senioare de tenis de masă a României. 

În 2022, Gabriel Burtanete a participat la Campionat European de seniori de la Liverpool,  primul pentru el la această categorie de vârstă, și a ocupat locul 4 în finala de la sărituri.

Gabi își dorește foarte mult ca peste un an să fie prezent la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Sper să mă calific și să intru în finală la sărituri. Pe viitor îmi propun să cresc dificultatea exercițiilor,  să sar o săritură din 6, să prind experiență și să iau medalii la competițiile cele mai importante”  Gabriel Burtante, component al echipei naționale de seniori de gimnastică masculină a României. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *