Investiție majoră în județul Vâlcea! Centrală hidroelectrică la Câineni!

436 0

Astăzi, m-am întâlnit, la Consiliul Județean Vâlcea, cu Ovidiu Spătari, director în cadrul Hidroelectrica SA – Sucursala Sebeș, pentru a discuta despre pașii necesari obținerii avizelor pentru continuarea unui proiect început înainte de `89 și sistat în lipsa finanțării.

Este vorba despre un proiect de investiții ce cuprindea 5 centrale hidroelectrice, situate pe râul Olt, la: Cornetu, Robești, Câineni, Lotrioara și Racovița. Trei dintre acestea au fost finalizate, iar celelalte două, respectiv, Câineni și Lotrioara, urmând a fi realizate până în anul 2026.

Pentru investiția din județul Vâlcea, Hidroelectrica a obținut o finanțare de cca 100 milioane euro, prin PNRR.

Aceasta este o veste bună pentru județul nostru, deoarece investiția presupune crearea de noi locuri de muncă, în special pe perioada derulării lucrărilor, dar și ulterior, pentru exploatarea centralei.

CJ Vâlcea va urgenta, în condițiile legii, procedurile în vederea emiterii avizelor necesare pentru începerea acestui proiect de o importanță majoră, care, odată finalizat, va contribui substanțial la asigurarea necesarului de energie electrică la nivel național.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *