N-a fost la fotbal, ci la volei! Steaua a câștigat “Eternul derby” cu Dinamo!

207 0

Într-o sală arhiplină și o atmosferă incendiară, Steaua a învins Dinamo cu 3-2 și apoi jucătorii au cântat minute bune cu fanii

De mult nu a mai avut voleiul românesc un asemenea derby încins! În sala ”Mihai Viteazul”, Steaua și Dinamo s-au întâlnit cu poziția de lider ”pe masă”, iar fanii Stelei au făcut o atmosferă ca la fotbal.

Steliștii au învins cu scorul de 3-2 după un meci de aproape 3 ore, au rămas pe primul loc în clasament, iar la final au cântat minute bune alături de suporteri. Așa o atmosferă nu s-a mai văzut la vreun meci de volei după Revoluție!

Pentru ridicătorul steliștilor, sârbul Ivan Kostic, atmosfera de duminică seară a fost similară cu cea de la marile meciuri de baschet din țara natală.

„La volei în Serbia nu e atmosferă ca asta. Doar în baschet. E mai zgomotos, dar sunt săli mai mari. Pentru această sală a fost perfect așa. A fost foarte frumos, de la început până la final. Fanii au fost de partea noastră chiar dacă pierdeam. Mă bucur că am învins pentru ei” – Ivan Kostic, coordonatorul formației Steaua.

Ciprian Matei a fost, cu 20 de puncte, cel mai bun marcator al steliștilor în victoria cu Dinamo. El spune că fanii l-au împins să dea tot ce are mai bun.

”Atunci când îi ai alături de tine parcă îți dau un imbold și te fac să poți atunci când nu mai poți. Pot spune că azi au fost al 7-lea jucător” – Ciprian Matei, voleibalist Steaua.

Jucătorii nu au avut prime la acest derby

Dacă la fotbal derby-urile dintre Steaua și Dinamo se jucau pe prime serioase, la volei nu e vorba de așa ceva, ci doar de mândrie.

”Nu, din păcate noi nu avem prime. Noi încercăm să ne facem treaba si să ne îndeplinim obiectivul, iar la final poate vom avea și o primă” – Ciprian Matei, voleibalist Steaua.

Dacă în România avem rivalitatea istorică dintre Steaua și Dinamo, în Serbia există cea dintre Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad. Chiar dacă nu este ultras, Ivan Kostic spune că el este cu inima alături de Partizan.

”Am jucat mulți ani la Partizan. Acum doar mă bucur de meciuri în Serbia” – Ivan Kostic, coordonatorul formației Steaua.

Atât el, cât și coechipierii lui, își doresc ca de acum să aibă mereu alături galeria la meciurile importante de acasă.

”Ne dorim să fie alături de noi dacă se poate la fiecare meci pe care îl jucăm acasă, pentru că ne ajută foarte mult” – Ivan Kostic, coordonatorul formației Steaua.

”Ne bucurăm că azi i-am avut alături de noi. Aș vrea să le mulțumesc și îi mai așteptăm. E o plăcere să joci într-o asemenea atmosferă, atât pentru noi, care suntem echipa gazdă, cât și pentru adversari” – Ciprian Matei, voleibalist Steaua.

Chiar dacă echipa lui este lider, Ciprian Matei spune că mai e mult de muncă până la titlul de campioană.

”Nici pe departe nu am devenit noi mari favoriți la titlu. Mai avem mult de muncit până la finalul sezonului. De fapt, abia de acum încep meciurile importante, grele și faza care contează cel mai mult” – Ciprian Matei, voleibalist Steaua.

Adin Cojocaru: ”Voleiul începe să renască”

Prezent la meci, președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, a recunoscut că nu a mai văzut o asemenea atmosferă la un meci de volei.

”Am asistat la un derby și mă bucură faptul că și calitatea jocului a fost deosebită. Nu am mai văzut o asemenea atmosferă la un meci de volei în România, felicităm pe această cale și organizatorii, clubul Steaua. La fel am făcut-o și după meciul Dinamo – Arcada, când, de asemenea, Dinamo a avut galeria alături și reușit să aducă oamenii la volei. E un lucru extraordinar și iată că voleiul parcă renaște. Este dorit, lumea vine să urmărească jocul. Sperăm să fim pe drumul cel bun” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Această ediție a campionatului masculin de volei este una dintre cele mai puternice din ultimii ani, mai multe echipe având șanse la titlu. Mai mult, începând cu această ediție, sezonul regulat va fi urmat de meciuri eliminatorii în sistem play-off, ceea ce va crește și mai mult spectaculozitatea.

”Mă bucur că valoarea campionatului a crescut. Alături de colegii mei din Federație am gândit lucrul acesta, de introducere a sistemului play-off, în ideea de a crește calitatea jocurilor. Să nu mai existe doar punctele acelea care-ți confereau cumva o siguranță dacă reușeai să le aduni. În play-off, fiecare joc va conta. Și atunci și calitatea jocului și dorința, dar și pregătirea sportivilor e de nivel înalt” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *