Competiția Doodle Art duce creativitatea pe tot globul și dă start înscrierilor în România

408 0

Cel mai bun doodle din țara noastră ajunge în finala globală din Amsterdam

 Un stilou, hârtie și foarte multă imaginație sunt singurele ingrediente de care persoanele creative au nevoie pentru a fi parte din Red Bull Doodle Art, competiția globală care pune accentul pe noua generație de artiști.

 Concurentul al cărui doodle va câștiga etapa din România va fi invitat în finala globală care va avea loc în Amsterdam, acolo unde artiști internaționali vor alege marele câștigător.

 Competiția în care arta și tehnologia se întâlnesc pentru a susține o nouă generație de artiști revine. În cadrul Red Bull Doodle Art, care implică atât domeniul fizic, cât și cel digital al artei, participanții dau frâu liber imaginației și desenează doodle-uri inedite. Învingătorul local va participa la finala globală din Amsterdam, Olanda, unde câștigătorul Red Bull Doodle Art 2023 va fi ales de către un panel format din experți de renume internațional. Înscrierile sunt disponibile începând de astăzi, 6 martie, până pe 7 aprilie 2023.

Ediția Red Bull Doodle Art de anul acesta introduce componenta NFT-urilor. Toți cei care înscriu un doodle valid în competiție vor avea acces la o colecție digitală, sub forma unui NFT, pe blockchain-ul PolygonToate. NFT-urile vor fi disponibile pentru a putea fi revendicate, gratuit, prin intermediul unui portofel blockchain personalizat pentru participanți.

SeReBe (Alexandra Bugan), Otravă (Cristian Șimonca) și Illustrescu (Vlad Dumitrescu) sunt jurații care vor alege cel mai bun doodle, câștigătorul care va reprezenta România la Amsterdam.

Otravă este un susținător al artei în toate formele ei, căreia îi dedică foarte mult timp atât prin canalele lui de social media, cât și prin intermediul blogului pe care scrie de mai bine de 15 ani.

Scopul meu este unul singur: încă un om care intră într-o sală de teatru, la o expoziție, pe un stadion, după ce a văzut o postare la mine. E cel mai tare lucru din lume. Asta fac de când mă știu și ăsta este unul dintre lucrurile care m-au făcut să fiu parte din acest proiect. Arta în toate formele ei nu face altceva decât să îți bucure sufletul și inima. Și de ele trebuie să avem grijă pe lumea asta”, a spus Otravă.

Multilateral colorată, SeReBe, a absolvit UNARTE și de când se știe pictează și desenează pe numeroase suporturi, de la pereți la foi de calc. Are un stil foarte ușor de identificat, puternic influențat de arta urbană. Ilustrează jocuri de cuvinte și personaje cărora le-a construit o lume întreagă în care încap pisici, monștri închipuiți, plus multe alte ființe imaginare.

“Red Bull Doodle Art este o provocare pe care o așteptam de mult. Intru în acest proiect cu sete de nou, de artă și multe doodle-uri. Relaxați-vă mâinile și lăsați inspirația să curgă pe hârtie, că nu mai am răbdare”, a declarat SeReBe.

Vlad Dumitrescu este artistul din spatele alter egoului @illustrescu. A îmbinat sportul de performanță cu educația, iar în ultimii ani de carieră în sport a revenit la pasiunea pentru artă și desen. Autodidact, și-a dezvoltat aptitudinile în desen și în zona digitală și a devenit o voce importantă în domeniu, care își dorește ca prin conținutul educațional pe care îl produce să poată dezvolta comunitatea de ilustrație de la noi din țară.

Când arta și tehnologia se întâlnesc

 Prima ediție Red Bull Doodle Art a avut loc în 2012 și, începând de atunci, competiția a evoluat pentru a extinde orizonturile participanților prin cele mai recente inovații tehnologice. În 2014, finaliștii mondiali au creat doodle-uri pe o platformă digitală, în timp ce în 2017 și-au adus creațiile în lumea realității virtuale. Ediția de anul acesta vine cu o premieră, fiind pentru prima dată când Red Bull Doodle Art va transforma doodle-urile artiștilor participanți în NFT-uri.

Mecanism de participare

 

  1. Faza de înscrieri – Începând de astăzi până pe 7 aprilie, participanții își pot înscrie doodle-urile, aici.
  2. Faza de selecție – Pe 20 aprilie, cele mai bune 10 lucrări înscrise în competiție vor fi parte dintr-o expoziție deschisă publicului. Dintre toate lucrările, juriul va alege câștigătorul, ținând cont de creativitate, abilități artistice și modul în care doodle-ul exprimă dragostea pentru viață.
  3. Faza colaborării cu un artist profesionist – Câștigătorul va colabora cu un artist internațional, cu care va lucra îndeaproape, pentru a putea repezenta cât mai bine România la finala globală de la Amsterdam.
  4. Finala globală – Între 25 și 28 mai 2023, finala globală va reuni toți finaliștii naționali pentru o experiență imersivă de trei zile în Amsterdam, Olanda. Aceasta va cuprinde ateliere, sesiuni exclusive de artă digitală, o expoziție publică și desemnarea câștigătorului global Red Bull Doodle Art 2023.

Condiții de participare

 Red Bull Doodle Art se adresează tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani și sunt în momentul înscrierii rezidenți ai României. Pentru a participa la Red Bull Doodle Art, trebuie să acceseze site-ul oficial, să descarce modelul și să-și trimită doodle-ul.

Despre Red Bull Doodle Art

Red Bull Doodle Art este o competiție globală care încurajează o nouă generație de artiști și invită studenții și creativii de pretutindeni să dea frâu liber imaginației și să își pună pe hârtie doodle-urile. Aceștia vor avea access la mentorat artistic și posibilitatea de a participa în finala mondială de la Amsterdam, unde un juriu renumit va selecta câștigătorul Red Bull Doodle Art.

Toate informațiile sunt disponibile aici: www.redbull.ro/doodle-art.

Competiția Red Bull Doodle Art este susținută de Porc, ProfiArt, Montana Cans și Viață de Student.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *