BULETIN INFORMATIV
În ultimele 72 de ore, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitate să intervină la 38 de situații de urgență, dintre care 31 de intervenții SMURD, 2 incendii și 5 alte misiuni.
SMURD (31):
Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 31 de situaţii de urgenţă, dintre care 7 traumatisme, 21 diverse afecțiuni medicale și 3 accidente rutiere, acordând asistență medicală unui număr de 34 de persoane aflate în dificultate.
Incendii (2):
- 1 misiune de stingere a unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Zătreni;
- 1 intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localiatea Ghioroiu.
Alte situații de urgență (5):
- 1 misiune pentru asigurarea de măsuri de prevenire și stingere la un accident rutier produs pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea – apel tip Ecall;
- 1 misiune pentru asigurarea de măsuri de prevenire și stingere la un accident rutier produs în municipiului Râmnicu Vâlcea, strada Calea lui Traian;
- 1 misiune pentru asigurarea de măsuri de prevenire și stingere la un accident rutier produs în municipiului Râmnicu Vâlcea, strada Mihai Eminescu;
- 1 intervenție pentru transportul unei persoane supraponderale, de la locuință la ambulanța SAJ, în municipiul Râmnicu Vâlcea;
- 1 intervenție în sprijinul echipajului SAJ, pentru extragerea unei persoane căzute în beci și transportarea acesteia la ambulanță, în municipiul Drăgășani.
Acțiuni pentru protecția comunității:
- Exercițiu desfășurat la Școala Generlă nr. 13 din municipiul Râmnicu Vâlcea, în data de 03.03.2023, care a vizat modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență în unități de învățământ. La aplicație au participat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, 10 cadre didactice și auxiliare și 80 de elevi. Pe parcursul exercițiului s-a urmărit comportamentul în caz de incendiu al elevilor, al cadrelor didactice și auxiliare, cu respectarea regulilor prezentate premergător alarmei.
Evacuarea copiilor s-a făcut în siguranță, în mod coordonat, în curtea unității, sub atenta supraveghere a profesorilor. În cadru acestei activități de educație preventivă, participanții au putut să învețe și tehnici de acordare a primului ajutor.
În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE