Medici îl vedeau în scaun cu rotile, dar el a cucerit  21 de titluri mondiale!

414 0

Robert Tămîrjan s-a întors de la Campionatele Mondiale din Norvegia cu două medalii de aur, câștigate în două zile, la Winter Duatlon și Triatlon. Tânărul de 25 de ani s-a născut cu hemipareză spastică pe partea dreaptă, iar doctorii le-au spus spus părinților că fiul lor își va petrece viața într-un scaun cu rotile.

Robert Tămîrjan este sportivul român care a realizat cele mai mari performanțe în acest început de an! După ce în luna ianuarie a devenit campion european la wintertriathlon, tânărul de 25 de ani s-a întors acasă de la Mondialele din Norvegia cu două medalii de aur câștigate în două zile, în probele de para winter duatlon și triatlon.

La winter duatlon Robert a concurat la schi fond și alergare, iar la wintertriathlon, la schi fond, alergare și bicicletă.

„Sunt obosit, a fost un weekend foarte încărcat, cu temperaturi scăzute, de pildă eu duminică am avut la start -16 grade. La noi e primăvară, e o diferență imensă” -Robert Tămîrjan, campion mondial la  para winter duatlon și triatlon.

În 2024 vrea să fie la Paris!

Robert are o poveste de viață desprinsă din filme! „Am fost născut cu hemipareză spastică pe partea dreaptă și am avut o copilărie foarte grea, kinetoterapie, fizioterapie, așa mi-am petrecut copilărie” -Robert Tămîrjan, campion mondial la para  winter duatlon și triatlon. 

Doctorii le-au spus părinților că fiul lor își va petrece viața într-un scaun cu rotile.

„Din fericire, părinții mei m-au îndrumat către sport și mi-am revenit foarte mult, am pot să zic că am o viață normală. Și am dat peste cap tot ce au zis doctorii despre cum o să am viața” -Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon și triatlon. 

Tânărul sportiv este plin de medalii mondiale la triatlon, atât în probele de iarnă cât și în cele de vară.

 „Cu aceste Campionate Mondiale din Norvegia am reușit să obțin cel de-al 10-lea titlul mondial la duatlon și al 11 -lea la triatlon” -Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon și triatlon. 

Anul acesta este unul plin de competiții pentru Robert. În 2024, sportivul vrea să își împlinească cel mai mare vis!

” Vreau să fiu la Jocurile Paralimpice de la Paris” -Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon și triatlon.

A avut probleme cu lipsa zăpezii

Din cauza faptului că în România în această iarnă nu prea a nins, Robert a avut probleme cu lipsa zăpezii. „Anul acesta am avut puțină zăpadă, mi-a fost tare greu. Eu mă antrenez la harghita Băi, pe pista de biatlon. Norocul meu a fost că două săptămîni m-am pregătit în Norvegia, unde am avut zăpadă de aproape un metru și jumătate”- Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon și triatlon. 

Robert are în palmares nenumărate titluri de campion național, 21 de titluri mondiale  și altele europene în diferite variații ale triatlonului, triatlon, cross triatlon, cross duatlon, winter triatlon și winter duatlon.

În 2023, Robert va avea un an plin de concursuri internaționale.

„În mai, începe campionatul mondial de cross triatlon. Tot în luna mai, mai am o Cupă a Africii în Egipt, apoi campionatul european de triatlon și campionatul mondial de triatlon. Toate acestea sunt competiții pentru a acumula puncte, pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris”- Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon și triatlon.

La 6 ani s-a apucat de hochei pe gheață

Robert nu s-a gândit o secundă că ar putea face sport de performanță, știa doar că îi place mult sportul.

 „La 6 ani m-am apucat de hochei, în 2012 de ciclism, iar în 2016 de triatlon. Nu mă gândeam că voi ajunge atât de departe în triatlon. Îmi place mult ceea ce fac și sper să îmi ating toate obiectivele pe care mi le-am propus” – Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon și triatlon. Robert este din Miercurea-Ciuc, este legitimat la clubul CS politehnica Cluj și este antrenat de Crișan Iosif.

Două medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru România la Mondialele din Norvegia

Lotul național de WinterTriatlon al României format din Robert Tămîrjan, la Para și Luisa Rășină și Viorel Palici la Elite s-a întors de la Campionatele Mondiale din Skeikampen, Norvegia cu două medalii de aur, câștigate de Robert la Winter Para Duatlon și Wintertriathlon, o medalie de argint, obținută de Luisa Rășină la Winter Duatlon, Categoria Elite și una de bronz, la Wintertriathlon, la ștafetă mixtă obținută de Luisa Rășină și Viorel Palici.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *