30 de misiuni executate de pompierii militari vâlceni în ultimele 24 de ore

340 0

BULETIN INFORMATIV

În perioada 24 aprilie ora 08:00 – 25 aprilie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au acționat la 30 de evenimente, dintre care 26 pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale,  2 acțiuni pentru protecția comunității și 2 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 26 de situaţii de urgenţă, dintre care 3 traumatisme, 2 accidente și 21 diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală unui număr de 26 de persoane aflate în dificultate.

Ieri, 24.04.2023, începând cu ora 12:00, salvatorii vâlceni au efectuat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Sala Sporturilor Traian din municipiul Râmnicu Vâlcea. La aplicație, în cadrul căreia s-a simulat izbucnirea unui incendiu la aparatele de aer condiționat aflate în interiorul sălii de sport, au participat forțe din cadrul Gărzilor de Intervenție Râmnicu Vâlcea și Bunești cu trei autospeciale de stingere, o autospecială C.B.R.N. și o autospecială pentru descarcerare.

Exercițiul a avut ca scop antrenarea structurilor de conducere și răspuns cu responsabilități în managementul și gestionarea consecințelor manifestării acestui tip de risc.

Împrejurarea creată prevede ca personalul angajat și structurile specializate să intervină pentru limitarea efectelor ca urmare a producerii evenimentului, respectiv salvarea și evacuarea populației și a bunurilor materiale, precum și localizarea și lichidarea incendiului.

Scopul exercițiului:

– antrenarea structurilor de conducere în procesul de organizare și conducere a acțiunilor ce presupun rezolvarea unor astfel de situații în care se simulează o misiune operativă și generarea de forțe în teren pentru rezolvarea situațiilor create;

– pregătirea psihologică a efectivelor şi participanţilor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie în situaţia creată conform situaţiilor specifice;

– verificarea fluxului operațional și cooperarea între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea și forţele participante la exerciţiu precum şi stabilirea metodelor de perfecţionare a acestei activităţi.

Pe această cale ținem să mulțumim tuturor celor implicați în organizarea, desfășurarea și conducerea exercițiului.

Totodată, înștiințăm cetățenii că aceste exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență. Împreună mai pregătiți!

De asemenea, pompierii militari au efectuat o misiune de recunoaștere în teren, la un operator economic din comuna Malaia.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 2 situații de urgență, precum transport persoane supraponderale sau salvări de animale din medii ostile vieții.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *