Au împreună 135 ani și se întrec pe circuit cu Dacii din ’77!

288 0

Buni prieteni în afara competițiilor din motorsport, Mihai Alexandrescu, 70 de ani și Gabriel Conduris, 65, se întrec în etapele de vehicule istorice cu Dacii din 1977!

Sunt furioși și iuți, dar și pensionari! Mihai Alexandrescu are 70 de ani și a bifat până acum în motorsport 14 podiumuri, iar de anul trecut este și Maestru Emerit al Sportului. În Campionatul Național de Vehicule Istorice el și un prieten mai mic decât el cu 5 ani se duelează cu piloți care ar putea să le fie lejer copii și nepoți. Ambii se dau cu Dacii din anii’77!

 “Suntem prieteni de foarte mult timp, la curse suntem în două grupe diferite, eu sunt grupa 1 el grupa 2. În grupă cu mine am niște reșițeni, brăileni și brașoveni” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

La Istorice, cei doi prieteni concurează pe adevărate bijuterii, Dacii vechi de 46 de ani.

„Această Dacie datează din 1977 și este foarte bine pusă la punct de un grup de preparatori pasionați din Cluj. Motorul este nou, este făcut numai din piese noi” – Mihai Alexandrescu, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

Pilotul ține la mașina pe care concurează ca la ochii din cap și nu ar da-o pentru toți banii din lume!

 „O iubesc atât de mult , sunt atât de mulțumit de ea încât trebuie neapărat să o păstrez” – Mihai Alexandrescu, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

La 65 de ani, Gabriel Conduris e bucuros că are un adversar mai în vârstă decât el în competiție!

„Slavă Domnului că nu sunt veteranul circuitului. Am un coleg din Brăila care e mai mare ca mine cu vreo 2 ani” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

 El dezvăluie că la competiții calcă mașină atât de tare, încât după concurs intră cu ea în reparații capitale.

„De obicei îți e milă să o omori de tot, dar când e nevoie o omori, eu o omor eu o repar” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

De reparații se ocupă personal!

„Eu sunt inginer mecanic, am un service cu asta mă ocup” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

La 70, respectiv 65 de ani, cei doi prieteni își doresc să meargă la competiții mulți ani de acum înainte.

 „Anul acesta împlinesc 70 de ani și sunt încântat că reușesc să îmi mențin parametrii fizici ca să pot participa la acest gen de competiții” – Mihai Alexandrescu, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

 „Cât timp îmi dă medicina sportivă adeverință că sunt teafăr, eu aș vrea până la 80 de ani” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

Mihai Alexandrescu va concura în 4 campionate

În acest sezon, Mihai Alexandrescu se va da în 4 campionate oraganizate de Federația Română de Automobilism Sportiv.

„Anul acesta mi-am propus să particip în aceleași campionate în cel de Viteză pe Circuit, la Viteză în Coastă, la Super Slalom și la Electrice” – Mihai Alexandrescu, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

Prietenul său a ales să se dea doar în 3.

 „Voi merge la Viteză pe Circuit, Viteză în Coastă și Anduranță” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

 Gabriel Conduris a început să concureze în campionatele din FRAS din tinerețe.

„Când eram mic am alergat în Campionatul Național de Viteză în Coastă” – Gabriel Conduris, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

Chiar dacă au o vârstă respectabilă, pe circuit, niciun adversar nu îi menajează pe cei doi domni.

„Adversarii noștri sunt foarte agresivi și ne luptăm pe circuit dar este o luptă dreaptă și în limitele normalului” – Mihai Alexandrescu, pilot în Campionatul Național de Vehicule Istorice.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *