A venit din Mauritius să scrie istorie pentru România! 

308 0

Adelina Ungureanu e căpitanul naționalei României, care va juca joi, la Pitești, contra Cehiei, un meci crucial pentru semifinalele Golden League. În tur a fost 3-2 pentru „tricolore”. 

Naționala feminină a României a reintrat în cărțile calificării în semifinalele Golden League. Joi, tricolorele vor disputa ultimul meci acasă din grupă, la Pitești, contra Cehiei, pe care au învins-o în tur cu 3-2. Meciul va avea loc de la ora 17.00 și va fi transmis în direct la TVR 3.

Jucătoare de patru ani în Italia, căpitanul echipei noastre, Adelina Ungureanu, speră ca la ora meciului sala din Pitești să fie plină, pentru că România are o șansă mare de calificare și are mare nevoie de suportul fanilor. Până acum, tricolorele au învins în Cehia cu 3-2 și au pierdut acasă cu Slovacia, scor 1-3, dar două victorii în următoarele două partide, contra Cehiei, joi, acasă, și împotriva Slovaciei, în deplasare, pe 17 iunie, ne-ar putea califica în semifinalele competiției.

”Sala din Pitești e foarte frumoasă, chiar seamănă cu unele săli din Italia e frumos că e nouă, e totul al nostru, în sfârșit avem o sală a noastră și sper să o umplem cu oameni, așa că vă așteptăm la sală” – Adelina Ungureanu, căpitanul naționalei de volei a României.  

Adelina a venit la prima reprezentativă cu bateriile încărcate după o vacanță de vis în Insulele Mauritius, acolo unde a fost încântată de peisaje, dar și de experiența trăită în safari.

”De mulți ani nu am mai putut să plec într-o vacanță, dar am reușit și am încercat să profit la maximum de ea. Mi-au plăcut foarte mult peisajele și atmosfera de acolo. Era foarte liniștită, relaxantă, am fost și într-un safari, m-am întâlnit cu niște animale sălbatice exotice și m-am simțit foarte bine, a fost foarte frumos” – Adelina Ungureanu, căpitanul naționalei de volei a României.  

Jucătoare cu alură de fotomodel, Adelina are mereu probleme în avion din cauza înălțimii sale, de un metru și 87 de centimetri. Tocmai de aceea, a cumpărat un bilet special, cu loc extra la picioare, absolut necesar, având în vedere că a zburat aproape 12 ore.

”Am zburat foarte mult, 11 ore și jumătate. Am cumpărat un bilet cu loc extra la picioare, din motive evidente, pentru că sunt un pic mai mare decât media în înălțime, dar a fost zborul de noapte și am avut noroc că am dormit și a fost OK” – Adelina Ungureanu, căpitanul naționalei de volei a României.  

Adelina a devenit expertă în gătit ciorbe 

Înaintea sosirii la națională, Adelina a trecut pentru trei zile pe acasă, la Botoșani. Acolo unde, ca de obicei, primul lucru pe care l-a făcut a fost să mănânce o ciorbă rădăuțeană făcută de mama ei.

”Mănânc o ciorbă rădăuțeană, ăsta e primul lucru pe care-l fac, pentru că în Italia nu se obișnuieste să se mănânce ciorbe. Dacă vreau să mănânc ciorbă trebuie să-mi fac acasă și ăsta e primul lucru” – Adelina Ungureanu, căpitanul naționalei de volei a României.  

Căpitanul naționalei recunoaște că în Italia a învățat să gătească și a devenit cumva expertă în ciorbe.

”Ciorba rădăuțeană nu știu să o fac, dar știu să fac ciorbă de legume, ciorbă de văcuță, ciorbă de fasole cu afumătură. Mă descurc în bucătărie, pentru că în Italia funcționează pe sistemul ăsta, fiecare sportiv își gătește acasă, nu există ca în România masă la restaurant în afară de deplasări, și atunci a trebuit să mă învăț” – Adelina Ungureanu, căpitanul naționalei de volei a României.  

Antrenorul spaniol al naționalei noastre, Guillermo Naranjo, este foarte încântat de revederea cu jucătoarele, despre care spune că au crescut în valoare față de anul trecut.

”Fetele se antrenează din greu, acest sezon a fost foarte bun pentru multe dintre ele, aș spune că nivelul a 90% dintre ele a crescut față de anul trecut, nivelul antrenamentului e mult superior” – Guillermo Naranjo, selecționer națională România.

Jucătoare în prima divizie italiană, la Pinerolo, Adelina recunoaște că s-a bucurat când România a căzut cu Italia în grupa de la Europene. Chiar dacă peninsularele sunt deținătoarele titlului, iar meciul nostru cu ele e chiar cel de deschidere al turneului final, jucătoarea noastră crede în șansele tricolorelor.

„M-am bucurat foarte mult că am picat în acea grupă, o să fie un meci foarte greu, Italia e un adversar foarte puternic. Dar atâta timp cât avem o șansă o să ne-o jucăm până la capăt. Vă dați seama că în Italia au spus prin vestiar glumițe, că o să câștigăm lejer, că nu știu ce. Am zis bine, mai vedem. Ele au prima șansă, sunt favorite, e clar că sunt mai bune ca noi, dar nu se știe niciodată, mingea e rotundă, se învârte și dacă există o șansă trebuie să profităm de ea” – Adelina Ungureanu, căpitanul naționalei de volei a României.  

Guillermo Naranjo:” Lăsăm emoțiile deoparte!” 

Pentru antrenorul echipei noastre, faptul că vom juca la Europene chiar în meciul de deschidere nu reprezintă un stres în plus. Din contră, spune că acest lucru ar trebui să le ambiționeze pe fete.

„Pe când antrenam Grecia am jucat meciurile de deschidere împotriva gazdelor la ultimele două ediții ale Campionatului European, cu Bulgaria și Turcia. Nu simt că fetele sunt stresate, pentru că atunci când nu ești favorit și când nu ai nimic de pierdut joci pentru plăcerea jocului, pe când dacă joci un meci cu miză, cu un adversar direct, devine mai dificil. Cred că programul e OK, e primul meci, lăsăm emoțiile deoparte și jucăm” – Guillermo Naranjo, selecționer națională România.

Pentru fotografii din meciurile CEV, accesați următorul link:

https://www.cev.eu/national-team/european-league/2023/european-golden-league/women/#photos

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *