Cantonament inedit pentru campionii din kempo : sute de luptători au invadat plaja din Venus!

372 0

Îmbrăcați în kimonouri, peste 600 de sportivi de la Kempo, alături de președintele federației, Amatto Zaharia, au făcut un altfel de antrenament la 7.00 dimineața în Marea Neagră.  

Pe disciplină și seriozitate se bazează Amatto Zaharia când este vorba despre cei 7.500 de sportivi care fac parte din Federația Română de Kempo, pe care o conduce de 33 de ani.

În fiecare an, șeful lor strânge în cantonamentul de la Venus, sute de luptători . În acest început de vară, a bătut recordul!

„Sunt deja peste 600 de luptători pe plajele din Venus. Suntem în creștere față de anul anterior, ceea ce înseamnă că  Federația Română de Kempo se dezvoltă, iar sportul pe care noi îl practicăm este apreciat la nivel național de populația României”  Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.  

Timp de o săptămână, în fiecare dimineață și seară, când ieșeau la pregătire și umpleau o plăjă, sportivii au fost atracția turiștilor de pe litoral.

“Nu vreau să exagerez, dar majoritatea oamenilor care fac plajă în Venus vin să facă poze cu noi” Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.  

La 6.00 sunt deja pe plajă  

Amatto Zaharia a condus antrenamentele luptătorilor atât pe uscat, cât și în Marea Neagră. Echipați în kimonouri, sportivii, de la cel mai mic, până la cel mai mare, au făcut un antrenament inedit în apa mării.

 La 7.00 dimineața, atunci când temperatura mării are puțin peste 10 grade, s-au antrenat cot la cot cu președintele federației, sub privirile pline de nedumerire ale turiștilor.

 „Apa mării nu cred că nu are mai mult de 13 – 14 grade, dar e bine că ne înviorăm de dimineață”  Mirel Drăgan, campion mondial la Kempo.  

Deși primul antrenament începe la ora 7.00, sportivii sunt aliniați în formație cu o oră mai devreme!

 „Trezitul de dimineață este în fișa postului, dar nu este simplu, facem asta de ani de zile. Nu este ușor să lucrezi cu sute de oameni la un singur antrenament, dar eu o fac cu foarte multă plăcere de aproape 50 de ani” -” Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.  

Conduce federația din 2009

Amatto Zaharia, promotorul Kempo-ului în România, este maestru emerit al sportului și primul român care a ajuns la conducerea mondială a artelor marțiale mixte. A început practicarea sportului în urmă cu 40 de ani, iar în 1984, în cadrul armatei, a predat primul curs de autoapărare militarilor români, după modelul preluat de la armata americană. El a introdus Kempo în România în anii ’90. La început, această disciplină a funcționat ca un departament în cadrul Federației Române de Arte Marțiale, după care, în 2009, a înființat Federația Română de Kempo.

Amatto Zaharia are centura neagră 8 Dan, gradație acordată de Federația Internațională de Kempo în 2019. În prezent, federația pe care o conduce are peste 7.500 de sportivi legitimați. La toate competițiile la care participă, sportivii de la Kempo au rezultate foarte bune.

„La ultima participare, la Mondialul de Kempo din Portugalia, România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni, din 62 de țări”  Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.  

La începutul lui iulie, românii de la Kempo vor fi prezenți la Campionatele Mondiale de Max-Fight Kempo, de seniori și juniori, de la Las Vegas.

 „Ca de fiecare dată, obiectivul nostru este acela de a câștiga cât mai multe medalii și centuri mondiale” -Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

Articole asemănătoare

Postat de - 18 martie, 2024 0
FacebookTwitterDacă ia aurul olimpic, îl invită la petrecere pe David Popovici Campioană la TriKids Izvorani la categoria 13 ani, Andra…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *