Jurnal de vacanță

419 0
Între sesiunile parlamentare, deputații și senatorii sunt întotdeauna pregătiți să se întoarcă în Parlamentul României pentru o sesiune extraordinară.
Articolul 66 din Constituția României spune: „Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie”. În pauzele dintre sesiunile ordinare se pot organiza sesiuni extraordinare, la cererea președintelui României, a biroului permanent al fiecărei camere ori a cel puțin o treime din numărul deputaților sau al senatorilor din Parlamentul României.
Astăzi are loc o sesiune extraordinară comună a celor două camere pentru dezbaterea și adoptarea proiectului de hotărâre privind vacantarea postului de director al Serviciului Român de Informații. Intervalul dintre o sesiune și alta dintr-un an calendaristic sunt folosite de parlamentari și pentru comunicarea cu alegătorii, cu publicul larg întâlnit pe perioada verii la evenimentele locale, în primul rând.
Orașele și comunele vâlcene și-au început sărbătorile locale încă din luna mai și evenimentele de acest tip vor continua până spre sfârșitul toamnei. Mai sunt festivalurile muzicale, ale portului popular și ale recoltelor specifice fiecărei localități. Am răspuns întotdeauna invitațiilor care mi s-au făcut la aceste evenimente și m-am simțit minunat printre oamenii pe care i-am întâlnit. Îmi place să stau de vorbă cu lumea, să joc o sârbă alături de localnici și o învârtită, din când în când. Îmi plac însă și întâlnirile mai puțin festive cu lideri ai comunității: dascăli, conducători de asociații agricole, oameni de afaceri, preoți, primari. De la ei aflu multe nevoi pe care le transform în inițiative legislative, în întrebări pentru instituții ale statului și în interpelări.
Intervalul dintre sesiunile parlamentare ordinare este cel mai bogat în comunicare și pentru că oamenii, în general, au un program profesional mai relaxat decât în restul anului. Lunile de vară și prima lună din an sunt și cele două perioade în care se trag linii, se fac calcule pentru perioada care s-a încheiat și planuri pentru viitorul care se arată. Am planificat câteva întâlniri cu administratorii de localități vâlcene pentru a ne uita împreună pe asemenea situații locale și pentru a prelua de la ei teme pentru viitoarele mele inițiative legislative. Vacantă de parlamentar!

Articole asemănătoare

Jurnal de vacanță

Postat de - 4 iulie, 2023 0
FacebookTwitter La Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a lucrat la completarea procedurii de înscriere care dă…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *