Bucureștiul devine Capitala Gimnasticii!

307 0

La sala Polivalentă va avea loc, de vineri până duminică, concursul internațional RomGym Trophy la gimnastică artistică 

Bucureștiul se va transforma, în perioada 1 septembrie – 22 octombrie, în Capitala Gimnasticii Românești. Peste 1000 de sportivi din 33 de țări de pe 6 continente vor concura în cadrul competițiilor de gimnastică artistică, aerobică, acrobatică și gimnastică pentru toți în cadrul unui adevărat „Regal de Gimnastică”.

Balul va fi deschis, de vineri până duminică, de „RomGym Trophy”, o competiție de gimnastică artistică, internațională la care vor participa, în afara echipelor României, mulți sportivi de mare valoare, precum campionul olimpic la sol Artem Dolgopyat (Israel) sau vicecampionul european la sărituri, israelianul Andrey Medvedev.

„Este un concurs de verificare pentru Campionatul Mondial, extrem de important și pentru celelalte echipe participante. Pentru că la Mondiale se vor decide echipele calificate la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Paris. Sperăm să fim și noi printre ele” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică. 

Principalul partener al competițiilor de gimnastică din această perioadă este Primăria Capitalei, care a fost reprezentată la conferința de presă de primarul general, Nicușor Dan.

„Încercăm în sport, ca și în alte domenii, să punem Bucureștiul pe hartă. Vrem ca această competiție să crească în timp. Suntem bucuroși că Bucureștiul este gazda unor manifestări sportive” – Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului. 

Nicușor Dan: „În 3-4 ani am putea avea o nouă sală Polivalentă” 

Acesta a estimat că în 3-4 ani putem avea o nouă sală Polivalentă în București, care, însă, nu se știe unde va fi amplasată.

„Locația de la Lia Manoliu nu e potrivită, în opinia mea. Avem un nou Plan Urbanistic General și de la finalul anului vom începe demersurile pentru construirea ei. În 3-4 ani putem avea sală” – Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului. 

De vineri până duminică, la sala Polivalentă din București, fanii sportului vor putea vedea la lucru tot ce are mai bun gimnastica artistică românească. Iar echipa feminină este una dintre cele mai tinere din lume, în afara Ana Mariei Bărbosu

„La Campionatul Mondial vom alinia cea mai tânără echipă din concurs. Avem nevoie de cât mai mult public la Polivalentă, pentru a le obișnui cu presiunea publicului” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică. 

„La Campioantele Europene din Antalya, media echipei noastre feminine a fost de 16,4 ani, cea mai mică dintre formațiile înscrise. La polul opus, Olanda avea o medie de vârstă de 24 de ani” – Angela Cacoveanu, antrenoare federală gimnastică feminină.

Cinci competiții foarte puternice de gimnastică în București 

Deschisă de RomGym Trophy, seria concursurilor de top va continua în gimnastica românească până la jumătatea lunii octombrie. Iată competițiile care vor putea fi vizionate de iubitorii acestui sport.

  1. „RomGym Trophy” la gimnastică artistică, masculin și feminin, 01-03.09.2023.Organizat de FRG împreună cu Primăria Municipiului București și Direcția Cultură, Învățământ, Turism din PMB organizează la Sala Polivalentă din București, a treia ediție a „RomGym Trophy”. În urma concursurilor de verificare echipele României vor avea următoarea componență: Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtănete, Roland Modoianu, Nicholas Țarcă și Emil Neagu, la masculin, respectiv Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda (România A), Amalia Puflea, Ella Oprea Crețu, Maria Ceplinschi, Ioana Danciu și Antonia Duță (România B). S-au înscris sportivi din 14 țări: Germania, Israel, Norvegia, Portugalia, Canada, Spania, Finlanda, Egipt, Polonia, Cehia , Danemarca, Azerbaidjan, Austria și România.

Alături de gimnaștii din echipele României vor concura la București, printre alții, Andrey Medvedev (Israel) – vicecampion european și medaliat mondial la sărituri, Artem Dolgopyat (Israel) – campion olimpic la Tokyo 2020, dublu campion european si dublu vicecampion mondial la sol, Marta Pihan Kulesza (Polonia), 36 de ani, medaliată la etapele de cupa mondială, participantă la JO 2008 și 2012, Laurie Denommee și Shallon Olson reprezentantele Canadei, echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.

În același timp cu „RomGym Trophy” au loc Campionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club.

  1. Concurs Național de Gimnastică Acrobatică, 4.09.2023. Este o competiție organizată în premieră la Sala Polivalentă din București, o disciplină aflată la început de drum în România, dar care, pe plan internațional are numeroși adepți, datorită complexității și spectaculozității.
  2. RomGym Trophy Aerobic World Cup, 13 – 15.10.2023

Sala Polivalentă din București va găzdui una dintre cele mai importante competiţii mondiale din 2023, Cupa Mondială la Gimnastică Aerobică. S-au înscris 130 de gimnaşti din 22 de țări de pe 6 continente: Australia, Azerbaidjan, Bulgaria, China, Cehia, Egipt, Franța, Finlanda, Grecia, Italia, India, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria și România.

4.Campionatele Balcanice de Gimnastică Aerobică pentru juniori, 17- 19.10.2023 

Pentru al doilea an consecutiv, România va organiza o ediție a campionatelor balcanice la gimnastică aerobică la nivelul juniorilor. Vor participa, alături de sportivii tricolori reprezentanți ai Greciei, Republicii Moldova, Turciei, Ungariei, Bulgariei.

  1. Bucharest Gym for All Festival, 21 – 22.10.2023

La Circul Metropolitan București, reprezentanții gimnasticii pentru toți vor face încă o dată spectacol, de această data în cadrul unui festival internațional. Vor participa peste 350 de sportivi din Grecia, Congo, Serbia, Mali, Republica Moldova, Nigeria și România.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *