Sabrina Voinea o provoacă pe Simone Biles: „Mă bat parte în parte cu ea” 

293 0

Aflată în primul an de seniorat, gimnasta noastră se pregătește de Campionatul Mondial, care va începe la 30 septembrie 

Programat în Belgia, la Anvers, cu începere de la 30 septembrie, Campionatul Mondial de gimnastică artistică e așteptat cu nerăbdare de una dintre componentele de bază ale echipei feminine, Sabrina Mânecă-Voinea.

Medaliată cu bronz la sol la Campionatul European din primăvară, Sabrina recunoaște că principalul ei obiectiv este să se califice cu echipa la Jocurile Olimpice. Spune că nu va avea deloc emoții în ziua concursului, ci cu două zile înaintea startului!

„Noi ne dorim în primul rând să ne calificăm cu echipa, după aia pe individual să luăm și medalii. De obicei, în timpul zilei de concurs nu am emoții, am cu două zile înainte, dar în timpul concursului, nu prea” – Sabrina Mânecă-Voinea, gimnastă România.

La Mondiale, Sabrina se va afla pentru prima dată față în față cu multipla campioană olimpică și mondială Simone Biles. Românca nu se teme de ea.

„Eu nu am emoții, din contră, vreau să mă bat parte în parte cu ea, și la ce vârstă are ea și la ce vârstă am eu, să fiu printre primele, pentru că eu mai am timp și pot” – Sabrina Mânecă-Voinea, gimnastă România. 

Unghiile mov, superstiția Sabrinei Voinea

Pentru a-și crește șansele în fața americancei, gimnasta va apela și la trucuri de frumusețe: își va face unghiile, își va aranja părul și se va machia. La RomGym Trophy, concursul internațional disputat la începutul lunii la București, acolo unde a cucerit aurul la sol și cu echipa și argintul la individual compus, Sabrina a avut unghiile roz, dar la Mondiale le va face mov. Pentru că movul este culoarea ei preferată și norocoasă.

„10-15  minute îmi ia să-mi fac cocul. Movul e culoarea mea preferată, doar că am avut și înainte și am zis să le fac și roz. Trebuie să fiu machiată, aranjată, cu unghiile făcute. Contează și prestanța ta, arăți publicului, arăți arbitrelor, arăți tuturor că ești îngrijită” – Sabrina Mânecă-Voinea, gimnastă România.

Pentru Sabrina, care este fiica marii campioane Camelia Voinea, gimnastica înseamnă totul și recunoaște că este extrem de fericită de fiecare dată când urcă pe aparat.

„Când simți că ai făcut un concurs perfect îți vine să și plângi de bucurie. Eu sunt fericită oricum tot concursul, pentru că nu ai de ce să nu fii fericit. Ai muncit atâta și ai ajuns unde-ai ajuns” – Sabrina Mânecă-Voinea, gimnastă România. 

Sabrina Voinea va face parte din echipa României care va încerca să se claseze între cele mai bune 9 echipe ale lumii la Campionatele Mondiale de la Anvers pentru a obține biletele pentru Jocurile Olimpice. Dacă între cele 9 poziții se află și SUA, Canada sau Marea Britanie – echipe deja calificate pentru Paris 2024 deoarece s-au clasat pe podiumul Mondialelor de anul trecut, de la Liverpool – atunci este de ajuns și o clasare între primele 12 locuri la aceste CM.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *