Ziua de Curățenie Națională în Vâlcea

664 0

Chiar dacă pe 16 septembrie, în Ziua de curățenie națională, vremea nu a ținut cu noi și anul acesta vâlcenii sunt alături de sute de mii de voluntari din țară, pentru a ne îndeplini o dorință comună: un județ mai curat, o țară mai curată!

Astfel, în intervalul 21 – 23 septembrie vom curăța și reda prospețimea naturii și ne vom alătura celor  peste 15 milioane de voluntari  (din 191 de țări) care au participat la curățenie în întreaga lume.

Sunt înscrise Primăria Râmnicu Vâlcea și peste 35 de primării ale localităților din județul Vâlcea.

Parteneri și participanți la nivel local: Instituția Prefectului Județul Vălcea, care a transmis informația despre Ziua de Curățenia Națională către toate primăriile din județ, ROMSILVA – Direcția Silvică Vălcea și ocoalele silvice din tot județul, Administrația Bazinală de Apă Olt (ABA Olt) – Sistemul de Gospodărire a Apelor Vălcea (SGA), Garda de Mediu Vălcea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vălcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vălcea, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială „Anton Pann”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Național „Alexandru Lahovari”,  Asociația Ofițerilor în Rezervă și în Retragere – Filiala Vălcea, Asociația “Zâmbete Colorate”, ziarul “Curierul de Râmnic”.

Locurile în care ești așteptat să ni te alături sunt: Ștrandul Ostroveni, Lacul Ostroveni (pădurea din fața lacului), zona Ostroveni baraj, zona Nord (podul, dreapta și stânga drumului, parcarea pod/baraj).

Dacă nu te-ai înscris încă, o poți contacta pe Antoanela Enăcache – coordonatorul județean, la telefon 0749193600 sau pe e-mail la anto.enacache@gmail.com.

Dacă vei participa la acțiune, nu uita câteva lucruri: 
  • să ai îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, lejeră, preferabil sport;
  • să folosești cremă de protecție solară;
  • să te hidratezi;
  • să mănânci o gustare înainte de activitate, pentru a avea energia necesară;
  • să întrerupi activitatea și să anunți un reprezentant Let’s Do It, Romania! în cazul în care nu te simți în regulă;
  • și, în cele din urmă, să te DISTREZI!

Normele de siguranță complete pot fi accesate aici.

Parteneri instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Parteneri media: Știrile PROTV, VOYO și KISS FM

Mulțumiri companiilor care ne ajută să ducem misiunea Let’s Do It, Romania! mai departe: BCR, Cargus, Decathlon, CPI Property Group și FINO.

Abia așteptăm să ne vedem, pentru că natura are prioritate! Let’s do this!

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *