Campionatul European l-a transformat în vedetă: „Am dat multe autografe” 

239 0

Dinamovistul Bela Bartha, unul dintre eroii naționalei de volei a României în toamnă, a început să cunoască celebritatea 

Anul acesta, campionatul masculin de volei se anunță mai disputat ca oricând. Cu doi jucători în lot dintre cei care au scris istorie cu naționala României la Campionatul European, dar și cu un antrenor de top, Dinamo se anunță una dintre principalele pretendente la titlu.

Pentru Bela Bartha, Europeanul a însemnat momentul deplinei afirmări. El recunoaște că a fost oprit pe stradă în România pentru autografe și fotografii.

„Am dat autografe când m-am întors în țară, am dat tricouri de la națională și am o grămadă de poze făcute.  Victoria cu Franța și locul 7 pe care l-am luat la sfârșit, cam astea sunt amintirile cele mai frumoase și mai de preț de la Europene. Nici nu am avut timp să facem o noapte albă după victorie. N-am petrecut deloc, nu am avut timp” – Bela Bartha, voleibalist Dinamo și naționala României.

Pentru Rareș Bălean, celălalt dinamovist care a făcut parte din națională la Europene, amintirile plăcute de la această competiție au fost foarte multe.

„Aș putea spune că fiecare victorie e o amintire frumoasă pentru mine, în special victoria cu Franța, dar și cea cu Croația, care ne-a calificat între primele 8 echipe din Europa. Asta a fost o bucurie foarte mare pentru noi, că am reușit acest rezultat după foarte mult timp” – Rareș Bălean, voleibalist Dinamo și naționala României.

Acum, visul tuturor componenților lotului naționalei este calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

”Cu siguranță avem o șansă foarte mare și din primul moment în care ne-a domnul Stancu ne-a spus că avem șanse să ne calificăm la Mondialele din 2025 ne gândim la acestea. Va fi clar o experiență foarte frumoasă și benefică pentru noi” – Rareș Bălean, voleibalist Dinamo și naționala României.

Dinamo își va prezenta lotul într-un amical cu marea rivală, Steaua 

Având la cârmă un antrenor cu nume și cu foarte mare experiență, fost câștigător al Ligii Campionilor cu echipa germană Friedrichshafen, pe Stelian Moculescu, dinamoviștii se numără printre favoriții la cucerirea titlului în noul sezon. Urmând un model patentat în Germania, „câinii” își vor prezenta lotul într-un amical de gală, contra marii rivale, Steaua. Acesta va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, în sala Dinamo.

„Eu cred că vom avea o surpriză plăcută și pentru spectatori și încet, încet trebuie să aducem promovarea voleiului la nivel mai înalt” – Stelian Moculescu, antrenor Dinamo.

„Invităm cât mai multă lume la sală să ne vadă lotul și să ne vadă în acțiune contra Stelei, chiar dacă e un amical, tot derby se poate numi. E ceva nou, ceva care cred că o să prindă și ceva care o să placă la toată lumea după părerea mea, mai ales că vor fi și surprize pentru spectatori” – Bela Bartha, voleibalist Dinamo și naționala României.

„Ne dorim ca spectatorii să fie în număr cât mai mare la sală, pentru că vor fi și surprize pentru ei. Cu siguranță vrem să aducem cât mai mulți fani la fiecare meci de acasă în timpul campionatului” – Rareș Bălean, voleibalist Dinamo și naționala României.

Meciul cu Steaua va fi unul special pentru antrenorul secund al dinamoviștilor, Bogdan Tănase. Acesta a pregătit timp de doi ani chiar formația „roș-albastră”.

„Mă bucur mereu să mă întâlnesc cu cei de la Steaua. Sunt un club serios, pe care îl admir. Mă bucur că am avut posibilitatea să antrenez acolo, acum rivalitatea rămâne doar pe teren. Și încerc să-mi fac cât mai bine treaba unde sunt acum, la fel cum am făcut-o și când am fost în curtea lor. Vom încerca să facem un spectacol cât mai frumos. Lumea să simtă că Dinamo se bate pentru locurile fruntașe. Întotdeauna, cred eu, indiferent de natura jocului, amical sau oficial, un derby Steaua – Dinamo va fi întotdeauna extraordinar” – Bogdan Tănase, antrenor secund Dinamo.

Lupta pentru titlu în Divizia A1 va fi strânsă  

În ceea ce privește lupta pentru titlu, toată lumea e de acord că va fi una în 5-6 echipe, ceea ce va face campionatul foarte spectaculos.

„Sunt multe echipe tari. Toate echipele s-au întărit. Galațiul, Craiova, Steaua, Rapidul. Sunt multe echipe care se bat la titlu și multe echipe care pot produce surprize” – Bela Bartha, voleibalist Dinamo și naționala României.

„Cu siguranță sunt multe pretendente puternice la titlu, care s-au întărit și și-au adus jucătorii de valoare și renume. Pot să spun că suntem deja 6 echipe care vrem acest titlu” – Rareș Bălean, voleibalist Dinamo și naționala României.

„Au fost și timpuri în Germania când au fost 5-6 echipe puternice, pe când eram la Dachau sau la început la Friederichschafen, după aia s-a terminat, lupta era numai între două echipe, dar aici de mai mulți ani echipele sunt puternice și mă bucur să jucăm într-un campionat în care știi că trebuie să te bați pentru fiecare punct” – Stelian Moculescu, antrenor Dinamo.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *