Copiii au alergat în scop caritabil la „Run for Life” 

240 0

130 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani s-au întrecut la un concurs de duatlon organizat în scopuri caritabile. Mulți dintre copii au început sportul cu înotul și îl au ca idol pe David Popovici, campionul mondial în probele de 100 și 200 de metri liber.  

Evenimentul „Run for Life” este un cros caritabil, iar taxele de participare sunt considerate donații pentru susținerea uneia dintre cauzele asociației: femei aflate în situații defavorabile și pruncii lor.

Fondurile se transformă în pachete cu toate produsele și serviciile medicale necesare unei mame atât în perioada sarcinii, cât și după naștere, până când copilul împlinește 2 ani.

Competiția a cuprins probe de alergare pentru adulți, adolescenți, copii și proba de duatlon, la care au participat cei 130 de copii de la mai multe cluburi de triatlon din București și din țară. Micii sportivi au fost împărțiți în 4 categorii de vârstă, 6-8 ani, 9-10, 11-12 și 13.

Cei de la categoria, 6 – 8 ani au început competiția cu 500 de metri de alergare, au continuat cu un kilometru de bicicletă, iar la final au mai alergat 300 de metri. Cei cu vârste între 9-10 ani, au avut 800 de metri alergare, 2 kilometri bicicletă și au încheiat cu 800 de metri alergare.

Karina are 9 ani, practică triatlonul de 3 și dintre cele 3 probe ale acestui sport, alergare, bicicletă și înot, ultima este preferata ei. Micuța dezvăluie și cine este idolul său.

 „Înotătorul meu preferat este David Popovici și vreau să ajung ca el. Suntem prieteni, am și semnătura lui și până acum avem 5 poze împreună” – Karina Mocanu, triatlonistă.   

La 6 ani, Edan, fratele mai mic al Karinei, a fost unul dintre cei mai mici participanți.

 „Eu fac înot și fotbal, azi am făcut alergare și bicicletă. Cel mai mult îmi place la bicicletă. Sora mea, face înot, bicicletă și engleză” -Edan Mocanu, triatlonistă.   

9 ani are și Andrei, care spune că a fost prezent la această cursă cu un scop precis!

 „Am câștigat o medalie care se numește Run for Life. Părinții noștri dau bani pentru oamenii săraci, iar noi am alergat pentru ei” – Andrei Nicola Busuioc, triatlonistă.   

La 8 ani, Rareș recunoaște că practică triatlonul datorită fratelui său mai mare. În familia lui și bunicul a făcut sport de performanță.

„Bunicul meu a fost general, Petre Lupan și a bătut recorduri naționale la atletism” – Rareș Ioan Lupan, triatlonistă.   

„Pentru mine a fost mai greu, pentru că sunt cel mai mic de la categoria mea, 9-10 ani, eu am 8 ani și jumătate. Mie triatlonul mi se pare foarte tare. Eu fac înot, dar în timpul liber antrenorul nostru face cu noi și alergare și bicicletă” – Eric Vardohliq, triatlonistă.   

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *