Duminică, 22 octombrie, ora 19:00, în Sala Consiliului Județean Vâlcea, va rula filmul Libertate

348 0

Duminică, pe 22 octombrie, ajunge la Râmnicu Vâlcea echipa filmului românesc Libertate, aflată într-un turneu de promovare prin țară, pentru o proiecție specială care va avea loc la Sala de festivități a Consiliului Județean Vâlcea, de la ora 19:00. Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu și pe actorul Alex Calangiu, care joacă unul dintre rolurile principale din film. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului–Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

Mai adăugăm faptul că Alex Calangiu pentru o perioadă de timp a fost actor al Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, perioada 2009-2011, acum el fiind actor la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. Pe scena Teatrului Anton Pann l-ați aplaudat pentru rolurile pe care le-a făcut  în spectacolele: ”Doctor fără voie” de Moliere, regia Alexandru Cozub; ”Ce înseamnă să fi Onest” de Oscar Wilde, regia Adrian Roman; ”Tango” de Slawomir Mrozek, regia Laslo Vadaș; ”Occident Express” de Matei Vișniec, regia Sabin Popescu și  ”Revizorul” de Gogol, regia Laszlo Vadas.

Biletele pentru filmul Libertate se pot achiziționa direct de la Agenția de bilete a Teatrului Anton Pann, telefon 0773324352, sau online de pe platforma – https://bit.ly/caravana-libertate

          Inspirat din istoria zbuciumată și încă necunoscută a Revoluției de la 1989, Libertate spune o poveste mai puțin știută, întâmplată la Sibiu în decembrie 1989. În haosul Revoluției, peste 500 de milițieni, securiști și civili au fost ținuți captivi într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.  Trailer – https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia). Este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Așadar, invitația fiind făcută ne dăm întâlnire duminică 22 octombrie, de la ora 19.00, în Sala de Festivități a Consiliului Județean Vâlcea pentru a vedea fimul Libertate și pentru a a afla câteva răspunsuri de la Tudor Giugiu și Alex Calangiu in sesiunea de întrebări și răspunsuri care umeză filmului.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *