Ştirile OK Drăgăşani 4 Februarie 2024

1058 0
1 – La începutul lunii Februarie 2024, un grav accident de circulaţie a avut loc pe strada Digului, în Drăgăşani. Pe fondul vitezei foarte mari, şoferul a pierdut controlul autoturismului care s-a izbit de un zid, cei doi tineri din autovehicul găsindu-şi astfel sfârşitul.
Este cunoscut faptul că pe strada Digului din Drăgăşani se circulă cu viteză, consilierul local Marian Roşca solicitând primarului să monteze limitatoare de viteză pe această stradă încă din luna August a anului 2023. Din păcate, primarul a ignorat aceste solicitări. Unele voci spun că dacă ar fi fost montate limitatoarele de viteză, tragedia ar fi putut fi evitată.
2 – “Minunea” a durat o lună. Primarul din Drăgăşani a fost obligat de Tribunalul Vâlcea să ridice blocajele instalate pe strada Gib Mihăescu din centrul municipiului Drăgăşani. Decizia vine după ce mai multe firme afectate de această măsură au dat Primăria în judecată şi având câştig de cauză.
3 – Sitalul din Drăgăşani are un nou manager, al treilea director interimar în ultimul an de zile. Medicul stomatolog Miu, un apropiat al grupului de interese al primarului Nedelcu, a fost numit să preia frâiele spitalului, în condiţiile în care Spitalul se află într-o situaţie foarte dificilă, în luna Octombrie a anului 2022 fiind chiar exclus din procesul de acreditare de către ANMCS, iar cetăţenii din Drăgăşani se plâng de condiţiile din acest spital.
4 – În data de 1 Februarie 2024, la solicitarea Asociaţiei OK Drăgăşani, primarul Municipiului Drăgăşani a organizat o dezbatere publică cu privire la proiectul Bugetului Local al Municipiului Drăgăşani pentru anul 2024.
Din păcate, la cererea preşedintelui Asociaţiei OK Drăgăşani, Marian Roşca, primarul nu a ştiut să prezinte proiectul de Buget şi nici modul în care a estimat valorile proictelor prezentate în Lista de Investiţii.
În aceste condiţii, şi anul 2024 se prevede unul sumbru în privinţa realizărilor din administraţia publică locală din urbea dintre vii.
5 – OMV PETROM a hotărât să cedeze prin sponsorizare, către Municipiul Drăgăşani, fosta clădire administrativă a Schelei Petrol de pe strada Nucilor, împreună cu clădirea centralei termice, dar şi curtea în care se mai află încă două imobile.
Fosta clădire a Schelei Petrol se află într-o stare avansată de degradare, aceasta urmând să intre într-un proces de reabilitare pentru a fi transformată în grădiniţă.
6 – O veste bună pentru iubitorii de sport: echipa de handbal a Colegiului Naţional Gib Mihăescu din Drăgăşani, antrenată de profesorul Batâr Costel, a câştigat locul 1 în competiţia sportivă de la nivel judeţean, care a avut loc în luna Ianuarie, la Râmnicu Vâlcea.
Datorită acestei performanţe, echipa din Drăgăşani s-a calificat pentru a merge mai departe în competiţia interjudeţeană, ce va avea loc în perioada 22 – 24 Martie, la Târgu Jiu.
Transmitem felicitări şi merită susţinerea noastră!
7 – După ani de zile de sesizări şi petiţii semnate de sute de oameni din Drăgăşani, pentru prima dată în ultimii 16 ani, primarul s-a hotărât să înceapă lucrările pentru înlocuirea conductelor de apă, acum, în ajun de alegeri locale. Sperăm ca până la finalul acestui secol să putem beneficia de apă potabilă la robinet.
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, ne puteți contacta pe WhatsApp la numărul 0770709351
sursa: https://www.facebook.com/StirileOkDragasani

Articole asemănătoare

Drăgășani, în istorie

Postat de - 13 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterContinuitatea vieții pe teritoriul actualului municipiu Drăgășani este pusă în evidență de siturile arheologice din „cartierul Bârsanu”, unde săpăturile efectuate…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *