Dragostea de flori i-a costat câte o amendă de 500 de lei!

146 0

Vineri, 29 martie – zi nefastă pentru aranjamentele florale din Râmnic: la ora 12.45, un echipaj al Poliției Locale îl surprindea pe S.F., de 52 de ani, din Păușești, în timp ce transfera un arbust din spatele blocului T1 de pe strada Mihai Viteazu într-un sac pregătit, evident, din timp pentru această operațiune. Mai rău este că, analizând cu atenție zona, polițiștii au descoperit că acțiunea bărbatului nu era deloc una singulară, din zona vizată fiind extrași, cel mai probabil în aceeași dimineață, mai mulți astfel de arbuști recent plantați de Piețe Prest S.A.

Doar cinci minute mai târziu, în celălalt capăt al orașului, patrula polițiștilor locali arondată Parcului Zăvoi făcea o descoperire asemănătoare: M.V, de 51 de ani, din Ciofrângeni, Argeș, era surprins în timp ce își făcea o provizie serioasă de lalele (pe care, grijuliu, le recoltase cu tot cu bulbi), defrișând cu aerul cel mai firesc un rond floral.

Punctul final al zilei s-a petrecut pe faleza râului Olănești – în zona cartierului „1 Mai”, când o femeie a fost deranjată dintr-o relație mult prea apropiată cu un tânăr butaș de tradafir; din fericire, intervenția polițiștilor locali a întrerupt idila horticolă, iar trandafirul ce tocmai fusese smuls din pământ a fost replantat în amplasamentul inițial.

În conformitate cu HCL nr. 396/2019, art. 10, lit. f, au fost aplicate sancțiuni contravenționale de câte 500 de lei, iar Poliția Locală face apel la toți râmnicenii care sesizează fapte similare sau orice alte aspecte antisociale să le anunțe imediat la TelVerde 0800 809 809, apel gratuit.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *