Dinu, hattrick în Zăvoi, pentru Dăeşti! Popolan a marcat la al doilea meci ca titular după o operaţie ce l-a ținut departe de teren aproape 6 luni

136 0

Play-off-ul Seriei a VI-a a Ligii a III-a s-a încheiat vineri după-amiază, în Zăvoi, cu un derby judeţean. SCM Rm. Vâlcea, câştigătoare a seriei și calificată la barajul semifinal pentru promovarea în Liga a II-a, a înfruntat Viitorul Dăeşti, echipa care a ţinut steagul Vâlcii sus în anii trecuți, în absenţa trupei municipale. Pentru că era un meci fără miză, Gabi Mangalagiu și-a menajat jucătorii importanți (pentru a nu risca accidentări sau suspendări), mai ales că la mijlocul săptămânii viitoare vor avea un test important (turul barajului, cu Olimpic Zărnești). A dat şansa și celor care au evoluat mai puţin să intre în primul 11. Și la oaspeți au fost absențe, însă pentru ei dorința de a încheia campionatul cu un rezultat pozitiv a fost mai mare. „Cocoșii” câștigaseră patru puncte în play-off, toate cu Tr. Măgurele. Au ajuns la șapte. Normal, după aspectul jocului, Dăeşti s-a impus în fața trupei de la poalele Capelei. 1-4 a fost la final.
Formația pregătită de Costel Gaiță și Marius Vlădoi a deschis scorul rapid. În minutul 3, Ciprian Vlădoi, de la centrul terenului, din stânga, a trimis o pasă printre jucătorii adverși și l-a lăsat pe Răzvan Dinu singur. Acesta a profitat și a adus Dăeștiul în avantaj. Au urmat alte ocazii ale oaspeților. Tot Dinu a fost aproape de 0-2, după o centrare din corner a lui Stanciu. Apoi Manu Enache l-a pus la grea încercare pe David Dumitru, portarul SCM-ului. „Municipalii” au reacționat după jumătatea reprizei. Tilioiu a centrat din dreapta, în fața porții, lordache a ratat contactul cu balonul dintr-o situație mai mult decât ideală. Râmnicenii au mai surprins cu un şut-centrare, din stânga. Mingea se ducea la vinclu. Denis Vlădoi a fost atent și a evitat golul. S-a intrat la vestiare la 0-1.

Micuții fotbalişti din Zăvoi, premiați de AJF la pauză meciului de Liga a III-a

Campionii judeţeni de la categoria Under 15 au avut parte de recunoaşterea publicului pentru performanţa realizată în acest sezon. La pauza meciului de Liga a III-a dintre SCM şi Dăeşti, elevii lui Marius Pufu de la clubul din Zăvoi au fost premiați de AJF pentru câştigarea titlului în Vâlcea. Festivitatea a fost oficiată de Marius Badea, arbitru asistent de Liga I şi secretar general al AJF Vâlcea şi de către Marian Deaconescu, reprezentantul
echipelor de copii și juniori în CEx al AJF. Copiii au fost aplaudați de microbiștii prezenți în tribună.

Patru goluri în 45 de minute
Revenind la meciul de Liga a III-a, la pauză Mangalagiu a făcut patru schimbări. Au intrat şi doi dintre jucătorii de bază, Neagu și Pîrvu, apoi și Ivan. S-a simţit în joc (SCM a devenit mai periculoasă), dar nu și pe tabelă.
În debutul părţii secunde, la fel ca la începutul partidei, s-a marcat iar. Ciprian Vlădoi a scăpat la limita off- side-ului şi a oferit un nou assist. De această dată la finalizare a fost Andu Popolan: 0-2. Juniorul trupei dǎeştene (2006) a marcat din nou pentru echipa din comuna sa, în Liga a III-a, la al doilea meci ca titular după accidentarea suferită în toamna anului trecut, care s-a soldat cu o operație ce l-a ținut departe de teren aproape şase luni. Cu siguranță, această reușită îi dă un moral bun pentru viitorul fotbalistic frumos care îl aşteaptă.
0-2 nu a fost scor periculos. În minutul 60, după o ocazie mare a SCM-ului (a ratat lordache), oaspeții au plecat pe contraatac. În loc să fie 1-2, s-a făcut 0-3. Dinu a profitat de o greşeală în defensiva adversă și a marcat din nou. În minutul 70, gazdele au redus din handicap. Ivan, altruist, i-a pasat decisiv lui Tilioiu, care a înscris pentru 1-3. În minutul 76, Dinu a primit de „nicăieri” o minge și a închis tabela la 1-4, realizând hattrick-ul.

Partida din Zăvoi a fost arbitrată de o brigadă vâlceană. Sebastian Lăstun, un arbitru în mare formă, cu multe meciuri importante conduse la nivel naţional, în 2024, a fost la centru, iar Alexandru Mihăilă şi Cristian Cosmescu, la cele două linii. Practic, brigadă de Liga a II-a.
Primarul din Dăeşti, George Popolan, a ținut să mulțumească echipei sale pentru acest rezultat şi toate realizările din acest sezon: „Felicitări, băieților și antrenorilor echipei noastre pentru rezultatele din acest an! Felicitări și SCM-ului pentru câştigarea campionatului și succes în următoarele meciuri”. Viitorul Dăeşti a terminat un nou sezon în careul de aşi din cel de-al treilea eşalon.
Pentru SCM nu e încă vreme de vacanță. Urmează dubla cu Olimpic Zărneşti, din barajul semifinal de promovare în Liga a II-a. Primul meci va avea loc pe terenul viceliderei din Seria a V-a, la Zărnești, miercuri, 22 mai.
În celălalt meci al seriei, din ultima etapă a play-off-ului, Vedița Coloneşti, a doua echipă din serie care va juca barajul semifinal de promovare (cu AFC Câmpulung Muscel), a procedat probabil la fel ca şi SCM-ul. Nu a riscat nimic. Rezultatul a fost similar. Cetatea Tr. Măgurele a câştigat la Colonești cu 3-0.
SCM Rm. Vâlcea: D. Dumitru – Lăzărescu, I. Săraru, M. Diaconescu, Bîrzan, Simeanu, Turcu, Ov. Popescu, Lazăr, M. Iordache, Tilioiu. Au mai intrat: Neagu, Pîrvu, Olaru, Orbisor, Ivan.
Viitorul Dăeşti: D. Vlădoi – Ghiță, Pîrvulescu, E. Enache, Florescu, Stanciu, B. Enache, Tisanu, Popolan, C. Vlădoi, R. Dinu. Au mai jucat: Ilie, Cârciumaru, Potoroacă, Rotaru, Horumbă.

sursa: arenavalceana.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *