Pădurea-parc a municipiului Râmnicu Vâlcea.

255 0
În urmă cu câteva zile, Garda Forestieră, un grup de specialiști ai Primăriei Râmnicu Vâlcea, reprezentanți ai Pieței Prest, ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Dracea” (autor al proiectului) și ai firmei de construcții și-au dat întâlnire pe dealul Capela pentru a verifica în amănunt amenajările realizate în cadrul proiectului Pădurii-parc din Râmnicu Vâlcea. Reamintesc cu această ocazie că municipiul nostru a primit în proprietate locală, din proprietatea statului, 46,5 hectare de pe dealul Capela din care 38,8 cu destinația de pădure-parc, pe care, iată, a și amenajat diverse facilități de recreere și de petrecere a timpului liber pentru vâlceni.
Ideea și realizarea ei îi aparțin în întregime primarului nostru Mircia Gutău, a cărui preocupare pentru recuperarea, amenajarea și întreținerea spațiilor de joacă pentru copii și de petrecere a timpului liber pentru adulți este unanim recunoscută. M-am bucurat să particip la realizarea acestui plan cu mijloacele de parlamentar pe care le am la dispoziție. Comisia, întrunită zilele trecute pe Dealul Capela, a constatat/recepționat lucrările executate până acum în cadrul proiectului pădurii-parc, adică un pavilion cu platformă de belvedere, două foișoare, două pavilioane amfiteatru, trei platforme pentru activități diverse, 35 de bănci, 10 ansambluri masă cu două bănci, trei panouri informative, 40 de elemente de semnalizare-orientare și un container cu 4 module pentru colectarea separată a deșeurilor. Pădurea-parc de pe dealul Capela va cunoaște o a doua etapă de extindere pe zona care începe din spatele Monumentului Independenței, ca urmare a unui proiect depus de primărie la Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, trecut cu bine de etapa evaluării tehnico-financiare.
Am mers personal în câteva rânduri pe traseele din zona de deasupra Arhiepiscopiei, însoțindu-l pe Mircia Gutău în vizitele pe care le-a făcut pentru a supraveghea personal stadiul lucrărilor, cum face de obicei. Trebuie să spun că acest loc minunat este de un pitoresc fără egal, iar panorama orașului nu poate fi admirată de nicăieri așa cum poate fi văzută de pe terasele amenajate în acest scop, în pădurea-parc din Râmnicu Vâlcea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *