Începe dezinsecția domeniului public al municipiului: tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor se va aplica în două etape

208 0

În baza HCL nr. 128/2024 de aprobare a Programului Unitar de Acțiune pentru combaterea dăunătorilor și ca urmare prognozei meteorologice (mai multe zile fără precipitații sau cu precipitații reduse și temperaturi de peste 15oC seara și dimineața), Piețe Prest SA va desfășura în perioada 5 – 11 iunie prima fază a aplicării de tratamente împotriva țânțarilor (adulți și larve), căpușelor și a altor insecte pe o suprafață de aproximativ 250 ha din domeniul public al Râmnicului constând în spații verzi, parcuri, scuaruri, piețe și târguri agro-alimentare; aceasta va fi urmată de un rapel peste două săptămâni. Substanța activă (Solfac Trio EC 140, avizată de Comisia Națională de Substanțe Biocide din cadrul Ministerului Sănătății) va fi pulverizată de la sol cu ajutorul unor tunuri de dispersie pe timpul nopții, între orele 22.00 – 06.00, autoutilitarele implicate fiind însoțite de mașini și personal de avertizare a eventualilor trecători prezenți în raza de acțiune. O altă etapă – constând tot în două aplicări – va fi derulată în a doua jumătate a verii.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru evitarea contactului familiilor de albine și a viermilor de mătase cu substața insecticidă împrăștiată.

 

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *