Educație pentru viitor:  2 proiecte implementate de Fundația Comunitară Vâlcea cu sprijinul OMV Petrom în 6 școli din Vâlcea

162 0

Fundația Comunitară Vâlcea, cu sprijinul OMV Petrom, anunță lansarea a două proiecte educaționale inovatoare în șase școli din județul Vâlcea. Aceste inițiative sunt menite să susțină educația non-formală, cu un accent deosebit pe disciplinele STEAM și să ofere elevilor vâlceni oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele în aceste domenii esențiale.

 

Cele două proiecte vizează organizarea de activități extrașcolare și ateliere pentru dezvoltarea abilităților elevilor în disciplinele STEAM, sesiuni de orientare școlară și profesională pentru elevi, mentorat pentru profesori, precum și achiziționarea de echipamente IT moderne și materiale educaționale necesare pentru implicarea activă a elevilor și a școlilor lor în activități extrașcolare:

 

  • STEAM – Științe pentru viitor, implementat la Școala Gimnazială Mădulari și Școala Gimnazială Șușani. Acest proiect va implica achiziționarea de echipamente școlare moderne și organizarea de ateliere și activități de care vor beneficia peste 260 de elevi și 30 de cadre didactice. Activitățile vor include sesiuni practice și interactive în domeniile STEM, proiecte de grup, excursii și concursuri de științe, menite să trezească dorința de cunoaștere și explorare a elevilor, precum și orientarea lor către noi oportunități în viitor.
  • STEAM – Către Meseriile Viitorului, desfășurat la Liceul George Țărnea din orașul Băbeni, la Școlile Gimnaziale din satele Stoiești și Urși, și la Școala Gimnazială din comuna Mihăești. Proiectul va include activități de educație non-formală pe teme din aria disciplinelor STEAM care să contribuie la creșterea performanței școlare a celor peste 380 de elevi vizați și la îmbunătățirea infrastructurii școlare. Obiectivul principal este ca prin activitățile propuse atât teoretice, dar mai ales practice, să trezim dorinţa de cunoaştere şi explorare a elevilor și să îi îndrumăm către meserii de viitor.

 

Aceste proiecte inovatoare vor avea un impact semnificativ asupra comunității educaționale din Vâlcea. Având sprijinul OMV Petrom, partener constant al proiectelor de dezvoltare durabilă a comunităților prin educație, Fundația Comunitară Vâlcea va oferi elevilor și profesorilor resursele necesare pentru a explora și a învăța într-un mod interactiv și practic. Fiecare proiect este conceput pentru a stimula creativitatea și curiozitatea elevilor, pregătindu-i pentru provocările viitorului.

Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 17 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să conecteze fonduri, oameni și inițiative cu scopul de a impacta pozitiv mediul comunitar. Misiunea fundației este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase care caută să-și rezolve problemele, în care oamenii se implică, caută soluții împreună și luptă pentru drepturile lor, învață din greșeli, transformând nevoile în oportunități pentru fiecare copil, tânăr, adult și senior. Mai multe despre proiectele noastre găsiți aici: https://fcvl.ro/

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *