Ziua Învățătorului

80 0
ℹ️ Ziua Învățătorului a fost instituită prin Lege în 2007 și se sărbătorește începând cu 2008 în fiecare an pe 5 iunie. Prin contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector încheiat în 2023, Ziua Învățătorului este zi liberă pentru toți angajații din sectorul de învățământ și pentru elevi.
ℹ️ Data de 5 iunie este aceea în care în 1779 s-a născut fondatorul învățământului superior în limba română, Gheorghe Lazăr. Stabilind Ziua Învățătorului în această dată, legiuitorul a ținut să cinstească pe întemeietorul Academiei de la Sfântul Sava.
✅️ Instituirea Zilei Învățătorului reînnoadă tradiția națională a importanței dascălului într-o comunitate. Este o zi în care, mai mult ca oricând, trebuie să conștientizăm importanța școlii, a educației pentru viitorul nației române, al fiecărei comunității și persoane.
🤝 În ce mă privește, ca dascăl eu însumi, am încercat să-mi onorez de la catedră și din Parlament profesia educându-mi elevii și luptându-mă pentru adoptarea unei legislații favorabile învățământului.
La Mulți Ani, dragi învățători, profesori și elevi de ziua noastră! 🙏🏻

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *