AFC Vlădeşti, la Munchen, pe Allianz Arena!

158 0

Naţionala de fotbal a României a scris o nouă pagină de istorie pentru sportul autohton. Luni după-amiază a obținut o victorie mare în Germania. A debutat la Campionatul European cu un succes en-fanfare, după unul dintre cele mai bune jocuri, care au amintit de perioada Generației de Aur. Selecţionerul Edi lordănescu a numit-o Generația de Suflet. 3-0 a fost rezultatul partidei cu Ucraina. Au marcat, spectaculos, căpitanul Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguş. Un mare merit la acest succes l-au avut și cei peste 40.000 de români prezenţi în tribună, care au luat cu asalt Munchen-ul și au creat o atmosferă fantastică. Printre cei care au avut ocazia să asiste la acest meci istoric s-au aflat și mulți microbiști vâlceni. Cristi Ene, de la Ştefmar, fotbaliştii vâlceni Ovidiu Mihai și Radu Moldovan și mulți alții au fost pe Allianz Arena. Şi echipa de Liga a V-a AFC Vlădeşti a avut reprezentare puternică la Euro. Andrei Neagoe, Andrei Pavlo, Răzvan Bodescu și alți prieteni au dus steagul AFC Vlădeşti la Munchen și au contribuit la imaginile şi clipurile senzaționale care au făcut ocolul lumii fotbalistice, cu mii de români cântând imnul național și alte cântece patriotice (Treceţi, batalioane române Carpații), precum şi melodii din folclor (Ciuleandra şi nu numai), atât pe stadion, cât şi în piața centrală din Munchen, Marienplatz, dar și în Fan Zone, dedicată suporterilor Naţionalei României. Pe Allianz Arena, un mesaj emoționant de încurajare transmis de „regele” Gică Hagi, care a apărut pe ecranele uriașe, a surescitat tribunele și pe fotbaliştii lui lordănescu.

Drumul României la Euro continuă. Andrei Neagoe și grupul său de la AFC Vlădeşti s-au întors, însă, acasă. În faza grupelor, „tricolorii” vor mai juca sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22.00, contra Belgiei, la Koln (în fața a 30.000 de români, pe un stadion cu 47.000 de locuri), iar apoi miercuri, 26 iunie, la Frankfurt, cu Slovacia (de la ora 19.00). Hai, România!

sursa: arenavalceana.ro

Articole asemănătoare

Printre siturile vâlcene

Postat de - 18 noiembrie, 2022 0
FacebookTwitterwww.vladesti-valcea.ro Printre siturile vâlcene, care ne-au plăcut anul acesta, este și www.vladesti-valcea.ro. Merită menționat, pentru că este corect realizat, are…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *