Directiva europeană pentru combaterea violenței domestice și a violenței împotriva femeilor a intrat oficial în vigoare.

34 0
ℹ Noua lege include măsuri de prevenire a violului, norme mai stricte privind violența cibernetică și un sprijin îmbunătățit pentru victime. Normele oferă un acces mai bun la justiție, protecție și prevenire.
ℹ Directiva interzice căsătoriile forțate și mutilarea genitală a femeilor și conține pedepse corespunzătoare.
ℹ Noua legislație include o listă mai cuprinzătoare a circumstanțelor agravante pentru infracțiunile pasibile de pedepse mai grave.
ℹ De asemenea, introduce norme specifice privind infracțiunile cibernetice, cum ar fi exhibiționismul cibernetic și urmărirea cibernetică.
ℹ Victimele vor avea un acces îmbunătățit la justiție și la asistență medicală. Siguranța victimelor trebuie să aibă prioritate, inclusiv prin accesul la adăposturi sigure.
ℹ Autoritățile statelor membre vor avea mai multe obligații în materie de raportare și de colectare a probelor. De asemenea, vor trebui să sensibilzeze populația în ceea ce privește faptul că sexul fără consimțământ este o infracțiune.”, Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *