Eduard Ionescu după calificarea la Jocurile Olimpice: „Nu voi fi turist la Paris!”

413 0
Component al echipei naționale de tenis de masă a României, sportivul în vârstă de 19 de ani s-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. El este primul jucător român de tenis de masă din istorie care a câștigat Champions League, cu echipa sa din Germania, FC Saarbrucken TT.
La doar 19 ani, Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă și-a împlinit cel mai mare vis. S-a calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. „Sunt extrem de bucuros că am reușit acest lucru. A  fost obiectivul principal propus de mine în acest an, din fericire am reușit să îl ating, iar acum abia aștept să intru în perioada de antrenament și să ajung în cea mai bună formă și să fac o figură frumoasă. Nu vreau să fiu turist la Paris”-Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. Cea care i-a dat vestea calificării a fost Beatrice Romanescu. „Mi-a trimis fix dis de dimineață, cum m-am trezit am văzut mesaj de la dânsa, iar când am intrat, am văzut că eram calificat oficial” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. Neoficial, Edi știa că a prins biletul de Paris. „Oarecum știam cu trei zile înainte deoarece m-a ajutat colegul meu Ovi la niște calcule că se pricepe” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. Și colegii din națională s-au bucurat foarte mult pentru sportiv. „Sunt fericiți pentru mine, oarecum am contribuit toți la asta. M-au ajutat foarte mult cu antrenamentele și ca prieteni m-au ajutat foarte mult. E și meritul lor”- Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă.
A avut parte de o surpriză la „Paleta de Argint”
Prezent la Buzău, la „Paleta de Argint”, după calificare, sportivul a avut parte de o surpriză pusă la cale de fratele și de mama sa. El a fost aplaudat la scenă deschisă de toți participanții la concurs și a primit un tort. „Părinții și fratele meu unt foarte bucuroși și cu siguranță sunt cei mai mari susținători ai mei de când am început tenisul de masă. În toate momentele grele ei au continuat să mă susțină mai mult decât oricine mai mult decât mine. Și sper să fie alături de mine și la Paris” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. Anul acesta a fost unul greu dar și plin de satisfacții pentru sportivul de 19 ani. A trecut la seniorat și a câștigat în premieră pentru un sportiv român de tenis de masă, Liga Campionilor cu echipa sa din Germania, FC Saarbrucken TT. “A însemnat foarte mult, echipa mea a fost câștigătoare de Champions League și anul trecut și erau șanse mari să câștigăm și anul acesta. Nu m-am  așteptam să joc, antrenorul a luat decizia ca eu să joc în semifinale și am reușit și să iau un punct decisiv echipei la 1-1” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. El a povestit și cum au trăit suporterii germani finala Champions League. „A fost o senzație extraordinară, sala a fost plină. Oameni care strigau numele echipei, fani care plângeau după ce am câștigat. A fost pur și simplu superb”- Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. În plin Euro 2024, Edi nu ratează niciun meci al naționalei României. „Susțin România la toate sporturile și chiar avem puterea să reușim rezultate remarcabile, chiar dacă nu mulți cred în noi. La meciul cu Ucraina, când am văzut atâția români în tribune, nu mă așteptam să fie atât de mulți. Tot meciul l-am savurat alături de tata și am țipat foarte tare îmi pare rău pentru vecinii mei” -”- Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă. El știe cel mai bine ce înseamnă să ți se cânte imnul! A trăit-o live de multe ori! „Este o senzație pe care nu o întâlnește toată lumea. Este ceva ce un om de rând nu poate să înțeleagă. Cum se simte să fi acolo și să ți se cânte imnul și să știi că este pentru tine. dar în primul rând este o mândrie că reprezinți țara ta”- Eduard Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă.
 România va avea 2 români la Jocurile Olimpice, la simplu
Edi nu va fi singurul român de pe tablou în proba de simplu. Și Ovidiu Ionescu, colegul său din națională a reușit calificarea din clasamentul mondial, de pe poziția 45. „În primul rând mă bucur foarte mult ca si Edi s-a calificat oficial, are un potențial enorm si calificarea este înca o dovada ca viitorul îl poate privi cu mare încredere. Pentru mine, este a treia ediție de Jocuri Olimpice la care voi fi prezent și o privesc cu multă încredere. La ultima ediție am ocupat locul 5 la mixt, dar acum chiar cred ca putem face pasul către un rezultat si mai bun. Sunt foarte fericit să particip la aceste Jocuri Olimpice, cu siguranță vor fi speciale” – Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale de seniori, de tenis de masă a României. Tenisul de masă românesc va fi reprezentat, la Jocurile Olimpice de la Paris, de echipa națională feminină: Elisabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Elisabeta Samara și Bernadette Szocs vor concura și în  proba de simplu feminin, Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu în proba de simplu masculin, iar prechea de dublu mixt este formată din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *