Oamenii Buni…Episodul 33

297 0
De-ale vieții, de-ale târgului…
N-aș zice că sunt prea bătrân, n-aș zice că sunt nici prea tânăr, aș zice decât că Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru fiecare zi în care mă pot ridica singur din pat. Tuturor celor pe care îi întâlnesc, și nu numai, le doresc să fie sănătoși și cu credință în Dumnezeu.
Ei bine, tot Dumnezeu a lăsat și acest obicei al târgului de săptămână, obicei în care oamenii se întâlnesc, socializează. Este un “social media” al copilăriei mele, un loc în care oamenii interacționează, își fac cumpărături sau se întâlnesc cu neamurile.
În iulie și august, aceste luni frumoase ale fiecărui an, îmi petreceam cu bucurie copilăria, fie în târgul de săptămână, dar mai ales în târgurile organizate cu diverse ocazii, cum ar fi de Sfânta Maria sau de Sfântul Ilie.
Băuturile, berea, erau întotdeauna ținute în copăi (recipiente confecționate din lemn sau din tablă 😊) peste care se puneau bucăți mari de gheață special concepute. Și, uite așa, venea omul la târg, mânca niște mici, bea o bere, iar noi, copiii, ne uitam după înghețată, fluerici, minge cu elastic și evident, după tiribombă sau balerină.
Au trecut anii, s-au schimbat și oamenii. Târgurile s-au modernizat, sunt mai multe posibilități de distracție, dar chemarea rămâne aceeași, și anume bucuria reîntâlnirii cu oamenii, cu neamurile, cu vecinii. Târgul de sărbătoare sau de săptămână era de multe ori și prilej de căsătorie, fiind locul în care oamenii își întâlneau aleasa sau alesul.
Dragi prieteni, pot spune că târgul de săptămână este un univers, o stare de spirit, o bucurie pentru cei care îl îmbrățișează.
Am fost astăzi la Marcea și m-am bucurat de oameni, am făcut cumpărături și voi reveni de fiecare dată cu entuziasm, cu bucurie și recunoștință în fața Lui Dumnezeu pentru fiecare moment trăit în aceste adunări populare…cum le-ar spune unii.😊
O sâmbătă frumoasă!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *