Changing environments. INTERSECTIONS

190 0

 

Curatoare: Anca Boeriu și Andreea Sandu

17-31 iulie 2024

Vernisaj miercuri 17 iulie, ora 19:00

Galeria Ultimul Etaj / River Plaza Mall/ Râmnicu Vâlcea 

D.A.I. (Dan Adrian Popescu) – Maria Lungu – Tudor Mureșan – Denisa Ungureanu – Andreea Coman – Alex Hăineală

Changing environments. INTERSECTIONS găzduit la Galeria Ultimul Etaj din Râmnicu Vâlcea, continuă rețeaua Anualei de artă și știință Neo Art Connect – NAC 2024. Ediția a II-a (NAC 2024) în țară, cu un nou concept expozițional care promovează intersecția între arte și știință. Prin această expoziție, Andreea Sandu și Anca Boeriu, curatoarele proiectului, propun un dialog între generații, lucrările artistului D.A.I. (Dan Adrian Popescu) fiind expuse alături de cele ale studenților din anul II de la UNArte, secția grafică, coordonați de Anca Boeriu, care s-au regăsit atât în cadrul expoziției sinteză de la Hala Laminor, cât și în expoziția Student Art de la Galateca, ambele din cadrul NAC 2024. Expoziția vernisată miercuri, 17 iulie, ora 17:00, rămâne deschisă până pe 31 iulie.

Pentru această ediție NAC, Galateca și Asociația Culturală NeoArt România au constituit un parteneriat cu UNITH2B architects, co – organizatori ce au coordonat  secțiunea de arhitectură a acestei ediții. 

Tinerii artiști Maria Lungu – Tudor Mureșan – Denisa Ungureanu – Andreea Coman – Alex Hăineală reprezintă prima generație care îmbină arta și tehnologia în mod organic, animațiile prezentate explorând teme personale, iar amprenta fiecărui artist fiind identificabilă. De la relații interpersonale, stări de vis, farmecul de zi cu zi până la preocupări interne mai complexe, aceste scurte povești îmbină utilitatea tehnologiilor cu ajutorul cărora au fost realizate cu bogatul vocabular plastic al tinerilor. La polul opus, D.A.I. (Dan Adrian Popescu) oferă o perspectivă diferită, proiecțiile lui video și instalațiile interactive fiind rezultatul dezvoltării continue a studiului luminii și tehnologiei în relație cu spațiul.

Aflate la intersecția dintre artă și știință, dar și dintre generații, lucrările inspirate de tema anualei „Changing Environments” invită publicul la o reflecție profundă asupra impactului umanității asupra planetei. 

Co – organizatori pentru această expoziție UNITH2B, UAD Râmnicu Vâlcea, Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și River Plaza Mall. Expoziția rămâne deschisă la Galeria Ultimul Etaj între 17 și 31 iulie. Intrare liberă.

 

 „Changing Environments” creează un spațiu de dezbatere din perspectiva socio-culturală a creatorilor și artiștilor, ce integrează, utilizează sau colaborează cu diverse alte domenii științifice și cu noile tehnologii. Vorbește despre impactul pe care îl simțim la nivel individual și social-economic-cultural din cauza schimbărilor majore ale societății contemporane, datorate pe de o parte dezvoltării tehnologiei, noilor inteligențe artificiale prezente în majoritatea aspectelor vieții, dar și schimbărilor climatice și celor de mediu, alături de cele create de conflictele armate în zone din apropierea țării noastre.” (curatoare Anca Boeriu și Andreea Sandu)

 

Rețeaua NAC 2024 s-a extins în 11 județe, întregul program al Anualei este disponibil pe platforma neoartconnect.ro.

 

Organizatori: Galateca și Asociatia culturală NeoArt Romania

Co-organizatori: UNITH2B, UAD Râmnicu Vâlcea, Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și River Plaza Mall

Susținut de BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: Cemacon, Aqua Azur, Graphein, Holcim, AQUA Carpatica, Sâmburești

 

Parteneri media:

Radio România Cultural, Modernism, RevistaArta, Propagarta, Agenția de C˚Arte, Curatorial.ro, Aici a Stat, Biz, România Pozitivă, Metropola TV, Igloo, Plăcut de Radio Guerilla

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *