Pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zonă cu litieră de pădure

685 0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină în data de 07.04.2020, în jurul orei 19.00 pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zonă cu litieră de pădure, produs în localitatea Tomșani, sat Folești.

Pentru stingerea incendiului, la fala locului au acționat trei echipaje de pompieri militari și membrii svsu din localitate. După aproximativ patru ore de eforturi, pompierii au reușit să stingă flăcările.

Incendiul s-a manifestat la nivelul solului, unde a ars covorul de frunze în zonă împădurită cu foioase, pe o suprafață de aproximativ 12 hectare.

Cercetările efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Reamintim cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești, motiv pentru care recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

   – executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *