Mulțumesc, Eugen Neață!

1624 0

Eugen Neață este un deputat care a făcut ceva pentru oamenii acestui județ. Și nu o spun numai eu, o spune presa vâlceană, cu care, în treacăt, să spun, deputatul vâlcean are o relație excelentă. Când m-am documentat pentru acest articol, am citit zecile de articole elogiose ale colegilor mei. Eu cred că dincolo de contractele de publicitate, cu care deputatul a sprijinit presa, spre deosebire de alți colegi din PSD, care nici măcar nu transmit comunicate de presă, se află realizări importante, proiecte de legi și Legi, care îi poartă numele.

Legea Neață, care a permis câtorva sute de mii de oameni să iasă la pensie mai devreme cu un an sau doi, care a făcut dreptate unor salariați din zonele defavorizate, pare a fi cea mai cunoscută. De aceea, toți cei care vor să judece activitatea deputatului vâlcean vor trebui să se uite pe pagina Camerei Deputaților. Neață a muncit, ordonat cum îl știm, a fost aproape de oameni și a reușit. S-a metamorfozat din polițistul jucător, care era, într-un om care a fost obligat de funcția de deputat să facă bine. A făcut un doctorat, ceea ce nu este puțin lucru, pe care l-a făcut, pe bune. Nimeni nu l-a acuzat până acum de plagiat, dovada vie că a muncit pentru acest titlu.

Recent, în contextul când mă interesam de efectele dramatice ale noi Legi a pensiilor, am vorbit cu mai mulți pensionari, beneficiari ai Legii Neață despre deputat și Legea lui. Am auzit cuvintele „Mulțumesc, Eugen Neață!” de foarte multe ori, drept pentru care m-am hotărât să le reproduc în acest articol, Sunt meritate, cu asupra de măsură. Pentru că va veni vremea ca legea să nu mai funcționeze, la 1 septembrie, cei care doresc să profite de Legea Neață vor trebui să se grăbească. Așa au hotărât colegii de partid al deputatului.

Dar ce a fost, rămâne. Iar eu cred că într-o viață de politician, un „Mulțumesc, Eugen Neață!” are o valoare exprimată în mii de voturi, pentru un partid. Dar cel mai mult are valoare pentru oamenii care s-au servit de Legea deputatului Eugen Neață, o zi de libertate la pensie, îmi spuneau ei, valorează nu bani, ci ani din viață.

Cred că merită, la final de mandat, să-i transmitem și noi deputatului  vâlcean, mulțumiri. Ne-am bucura să-și poată continua activitatea și să putem colabora, pentru binele vâlcenilor. Dar asta nu decidem noi, decât dacă votăm.

Silviu Popescu/Curierul de Râmnic.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *