Viitorul Dăeşti, vicelideră în Liga a III-a! Un jucător transferat de la Unirea Alba Iulia a debutat la trupa din Fedeleşoiu

55 0

Viitorul Dăeşti şi-a spălat păcatele după meciul din prima etapă a noului sezon de Liga a III-a. Atunci, a remizat cu Sparta după ce a condus, până în minutul 43, cu scorul de 3-0. Acum, vineri, 6 septembrie, a jucat la Valea Ursului, cu Unirea Bascov. „Vulturii” s-au impus cu scorul de 2-1 și au ajuns pe locul 2 în clasament, după SCM. Au patru puncte în două meciuri.

După semieșecul cu Sparta, conducerea clubului din Fedeleşoiu a mai realizat două transferuri. Au venit Nețoiu, un jucător tânăr, cu juniorat făcut la Craiova, dar și George Mâină, de la CSM Unirea Alba Iulia. Era unul dintre cei mai vechi fotbaliști din lotul Unirii (a evoluat pentru Alba Iulia între 2020 și 2024). A cerut rezilierea contractului, iar după ce dorința i-a fost îndeplinită, a semnat cu Dăeşti. După doar un antrenament cu echipa vâlceană, a avut șansa să îmbrace tricoul acesteia într-un meci oficial și a fost cu noroc. Toate schimbările făcute de conducerea tehnică a dăeștenilor (formată din Costel Gaiță, Marius Vlădoi şi Laurențiu Nicolaescu) au fost inspirate. Doi dintre noii intrați, după pauză, au și marcat pentru Viitorul. Nețoiu, după cinci antrenamente cu echipa, a fost titular la Bascov.

„Ne-a ieşit de data asta. Am jucat în deplasare, pe un teren unde se câștigă greu, cu o echipă cu experiență la acest nivel. Am avut o ocazie mare în debutul partidei, prin Stanciu, apoi jocul s-a echilibrat, dar parcă tot noi am fost mai prezenți în joc. Am intrat la pauză la egalitate, cu un scor alb. Am fost nevoiţi să facem şi nişte schimbări. Fundașul central luase cartonas galben și era expus. Am riscat puțin și aici. Au intrat Vătafu și Målnǎ. George avea abia un antrenament cu noi. Cei care au venit sunt jucători tineri, dar cu experiență. Vătafu a marcat dintr-un şut de la 25 de metri. Am preluat conducerea. Gazdele au încercat să pună presiune, au egalat după o greşeală personală, dar, spre deosebire de meciul trecut, am trecut peste moment, mental am stat bine şi am revenit iar în avantaj. Sîrbu, care a intrat și el pe parcurs pe teren, a înscris pentru 1-2 după o fază fixă, un corner. Acum avem alte variante şi pe banca de rezerve, e mai bine, după venirea celor doi (Nețoiu şi Mâlnǎ). Am avut schimbări în lot, e nevoie de puțin timp și pentru omogenizarea grupului”, au spus oficialii formației din Dăeşti.

La Valea Ursului deschiderea scorului s-a produs în minutul 51 (a înscris Vătafu). David Maria a egalat pentru gazde în minutul 70. Golul victoriei a fost marcat de Sirbu în minutul 77. Sîrbu a ajuns în această vară la Dăeşti. A marcat în ambele meciuri din noul sezon de Liga a III-a pentru trupa din Fedeleşoiu.
În runda viitoare, dǎeştenii primesc vizita celor de la Jiul Petroşani, o echipă bună, care a pus-o în dificultate şi pe SCM, în prima rundă, în Zăvoi, chiar dacă scorul nu a arătat astfel.

Pentru Viitorul Dăeşti au evoluat la Bascov: Denis Vlădoi – Vasile, Mocioacă, Nețoiu, Popolan, Ghiță, Stanciu, Bîrzan, Rotaru, Bunea și Dinu. Au mai jucat: Vătafu, Mâină, Sîrbu, Zamfirescu, Lazăr.

sursa: arenavalceana.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *