Mircea Fechet: Cea mai mare pădure urbană din România va fi la Tulcea, într-o administrație liberală

47 0

Cea mai mare pădure urbană din România va fi la Tulcea, într-o administrație liberală, conform declarațiilor făcute de Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Alături de primarul Ștefan Ilie, ministrul semnat a contractul de finanțare pentru proiectul finanțat prin PNRR, în valoare de peste 5,83 milioane de euro.

„Vom transforma 61,2 hectare de teren din 7 zone periurbane ale municipiului în pădure, plantând aproximativ 2,5 milioane de puieți. Sunt bucuros că tot mai multe terenuri, inclusiv cele aflate în stare de degradare, se transformă în păduri urbane, care vor contribui semnificativ la absorbția dioxidului de carbon, îmbunătățirea calității aerului și scăderea temperaturii cu până la 10 grade față de zonele urbane.”, a spus Mircea Fechet.

Conform liberalului, această pădure va funcționa ca o centură verde în imediata vecinătate a orașului, având un impact direct asupra sănătății și bunăstării locuitorilor.

„Tulcea devine un model de bune practici pentru orașele din România, demonstrând cum investițiile în mediul urban pot transforma comunitățile în locuri mai 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *