Șantierele din Râmnic, la control!

29 0
Am vizitat ieri două șantiere din Râmnic: la Biblioteca Județeană și, în centru, la fostul sediu BNR.
În cele două locații, avem în derulare lucrări finanțate cu bani europeni, dar și din bugetul județului, investiții pe care dorim să le finalizăm până la sfârșitul anului.
La clădirea fostului sediu BNR, investim cca 800.000 lei în lucrări de reparații capitale, recondiționare a fațadei și amenajări interioare.
Ritmul lucrărilor nu este cel pe care mi-l doresc, însă am solicitat constructorului să grăbească lucrările pentru ca, la începutul anului viitor, să putem utiliza spațiile renovate.
La Biblioteca Județeană, terasa literară a prins contur, urmând ca, în scurt timp, să ajungă ultimele materiale care vor „îmbrăca” acest spațiu, pe care ni-l dorim unul prietenos și modern.
La etajul 1 al bibliotecii, cu bani europeni, se amenajează un „makerspace”- un spațiu dinamic, educațional, care va fi dotat cu echipamente informatice de ultimă generație.
Investiția face parte din proiectul „Bibliotecile vâlcene, noi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, pentru care am accesat fonduri prin PNRR, în valoare de cca 1,2 milioane euro.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *