Capacul din buzunar i-a adus victoria în cel mai important concurs al său!

90 0
Matei Niță are 11 ani și este cel mai bun din România la tenis de masă la categoria sa de vârstă! Deși mic, sportivul este superstițios: a dormit cu mingiile de tenis de masă semnate de seniori sub pernă și a avut în buzunar pe durata întregii competiții un capac cu un mesaj motivațional.
La 11 ani, Matei Niță este noul câștigător al Top 16 din România la tenis de masă. La concursul de la București, puștiului, căruia nu îi stă nimeni în cale în proba de simplu, a avut o finală dificilă!
„Am și plâns, am avut emoții, mă gândeam că pot să pierd finala, care a fost cel mai greu meci al meu la acest concurs” – Matei Niță, component al clubului CSS Buzău, câștigător Top 16.
În timpul concursului Top16, Matei a avut un obiect în buzunar de care nu s-a despărțit!
„La naționale de acum o săptămână, un domn mi-a luat un suc și aceste sucuri au capace cu mesaje. Înainte de meciul pe echipe,  m-am uitat pe capac și scria că <<nimic nu este imposibil>>”– Matei Niță, component al clubului CSS Buzău, câștigător Top 16.
Matei este convins că la campionatele naționale, acel capac le-a purtat noroc lui  și colegilor săi din echipă.
„Noi nici măcar să ne gândeam la medalie și am câștigat finala 3-2, 11-9, foarte greu. Ne-a ajutat un coleg care nu câștigase niciun meci până atunci și a reușit să îl câștige exact pe cel din finală. La 2-2 a câștigat 3-2, 11-9” –– Matei Niță, component al clubului CSS Buzău, câștigător Top 16.
A dormit cu mingiile de tenis de masă sub pernă!
Matei este legitimat la CSS Buzău și este antrenat de Bogdan Ionescu, fratele lui Eduard Ionescu, component al naționalei de seniori.
El are și o poză cu autograf de la „tricolorul” multiplu campion european și doarme cu ea sub pernă.
 “Am o semnătură de la concursul de anul trecut din vară, Top 10 Europa. La fiecare concurs vin cu ea, iar noaptea o pun sub pernă  pentru că îmi poartă noroc” – Matei Niță, component al clubului CSS Buzău, câștigător Top 16.
Cu o seară înaintea concursului Top 16, micul sportiv s-a confruntat cu o situație inedită!
„Am uitat autograful lui Edi și mi-a dat preparatorul de la lotul național  două mingi semnate de Edi, Movileanu, Chiriță și Istrate și pe toate le-am pus sub pernă. Și mi-a mai dat și un breloc, când a câștigat Edi campionatul europeanul și l-am pus și pe acela” – Matei Niță, component al clubului CSS Buzău, câștigător Top 16.
Și poza de pe fundalul telefonului mobil al lui Matei este tot cu Edi Ionescu! Puștiul spune că i-a ținut pumnii strânși acestuia și la Jocurile Olimpice de la Paris.
 „Și când a jucat cu Aruna, am stat până la ora 2.00 și m-am uitat. Vreau să fiu și eu ca Edi și să ajung la Jocurile Olimpice” – Matei Niță, component al clubului CSS Buzău, câștigător Top 16,.
Bianca Toma și-a luat revanșa la Top16
În proba feminină, câștigătoarea de la Top16 este Bianca Toma, componentă a clubului CSM Slatina. În finală, sportiva a învins-o pe Adriana Ivan de la CSM Buzău.
„Mă bucur nespus pentru acest concurs pe care l-am câștigat și pentru faptul că am reușit să o înving pe Adriana în finală. Mi-am luat revanșa, pentru că la campionatele naționale ea a câștigat finala și eu am fost pe locul 2. Am muncit mult pentru această medalie” – Bianca Toma, componentă a clubului CSM Buzău, câștigătoare Top16.
 Bianca practică tenis de masă de 4 ani și nu intră la masa de joc fără brățările ei norocoase.
 „Nu mă despart de ele. Sunt cumpărate de mama și de tata și simt că îmi poată noroc” – Bianca Toma, componentă a clubului CSM Buzău, câștigătoare Top16.
Mama Biancăi a fost cea care și-a îndrumat fiica spre tenisul de masă. “Mama a jucat tenis de masă și m-a întrebat dacă nu vreau să merg și eu la acest sport. Am mers și mi-a plăcut din prima” – Bianca Toma, componentă a clubului CSM Buzău, câștigătoare Top16.
La fel ca și Matei, și Bianca are o sportivă preferată la tenis de masă.
„Îmi place mult de Bernadette Szocs, este foarte bună și serioasă. Am avut ocazia să o cunosc și am și un autograf de la ea pe un tricou. Pe telefonul mobil mi-am pus o poză cu ea” – Bianca Toma, componentă a Clubului CSM Buzău, câștigătoare Top16.
Două zile de competiție pentru micii sportivi
 Top 16 – Under11 s-a desfășurat la București și a fost un turneu în care cei mai buni juniori din țară s-au întrecut din faza grupelor până în rundele finale ale tabloului principal.
 La feminin, podiumul a fost: locul 1, Bianca Toma, CSM Slatina, locul 2, Adriana Ivan, CSM Buzău, locul 3, Teodora Sardeni, CSM Moinești și Gabriela Ignat, CS Dinamo București.
La masculin, podiumul a fost: locul 1, Matei Niță, CSS Buzău, locul 2 Sergiu Bej, CSM Arad, locul 3, Ștefan Dumitru, CSM Buzău, Andrei Cartas, CS Comunal Dumbrăvița.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *