„Tricolorii”, cei mai buni din Europa! 

266 0

Jucătoarea de tenis de masă Elena Zaharia a câștigat la București Europe Youth TOP10, competiția rezervată celor mai buni juniori de pe continent. La masculin, podiumul a fost în întregime românesc: Iulian Chiriță, Edi Ionescu și Darius Movileanu au cucerit medaliile de aur, argint și bronz.  

3 zile de concurs, 9 meciuri, 9 victorii. Acesta este bilanțul Elenei Zaharia la turneul masters rezervat celor mai buni juniori de tenis de masă din Europa. La finalul competiției, pe palmele Elenei se vedeau urmele muncii ei.

„A fost foarte greu să joc atâtea meciuri, au fost 3 zile de foc, dar am știut să-mi dozez energia bine și am avut oamenii potriviți lângă mine. Știam că joc superbine acasă. Am avut ca obiectiv să nu pierd nici un meci și mă bucur că am reușit. Pentru palmaresul meu este un rezultat foarte bun.” – Elena Zaharia, campioană la Europe Youth TOP10. 

În competiția masculină rezervată juniorilor U19, Iulian Chiriță a ieșit campion, la fel ca anul trecut, iar podiumul a fost unul în întregime „tricolor”, completat de Edi Ionescu și Darius Movileanu. Iulian, ca și Edi, a avut 8 victorii și un singur meci pierdut, doar ca diferența s-a făcut la meciul direct, câștigat de Chiriță.

„Competiția a fost dificilă, efectiv până la ultimul meci nu știi dacă ai câștigat sau nu…am avut adversari puternici, mai ales că au fost alți 4 români, colegii mei de la lotul național. Meciul decisiv a fost ciudat, am fost condus mult de polonez, am reușit să-l întorc, nici nu știu cum, dar am muncit mult pentru fiecare punct” –

Iulian Chiriță, campion la Europe Youth TOP 10. 

Cristinel Romanescu: „Chinezilor le e frică de noi’ 

Pentru juniorii români competițiile puternice din accest an nu s-au terminat. Din contră! La finalul lui noiembrie au loc mondialele, la Nova Gorica, în Slovenia. Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, le-a stabilit obiective pe măsura valorii jucătorilor săi.

„La Mondiale ne ducem cu obiectivul de a cuceri cât mai multe medalii la toate probele. La mondiale nu ne mai speriem de asiatici, acum ar trebui să se sperie chinezii că noi avem chinezii noștri și sunt convins că vor performa” – Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă. 

„Anul trecut am fost la un pas de patru medalii la mondiale, anul acesta mă simt superpregătită, am avut un parcurs foarte bun, cu siguranță vom avea și un cantonament puternic înainte de turneu așa că este normal să mă gândesc la medalii” – Elena Zaharia, campioană la Europe Youth TOP10. 

„Campionatele Mondiale sunt foarte importante pentru noi, suntem lideri în Europa și ne dorim o medalie cât mai strălucitoare la mondiale, știm că putem, ne-am bătut de multe ori cu asiaticii” – Iulian Chiriță, campion la Europe Youth TOP 10. 

foto:facebook/frtm

Articole asemănătoare

Pictorul cu sabia!

Postat de - 19 martie, 2024 0
FacebookTwitterIulian Teodosiu, cel mai bun scrimer român, aflat în lupta pentru calificarea JO Paris, se relaxează activ practicând echitația și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *