Eveniment de 5 stele în România! Țara noastră, pe harta polo-ului mondial, lângă Dubai, Miami și St. Moritz!

93 0
Cele mai puternice echipe de polo călare din lume și crema sportivilor la nivel mondial iau startul mâine la competiția care este găzduită de Singureni Manor, în mijlocul unei păduri de 700 hectare. La evenimentul la care concurează reprezentantele SUA, Elveției, Maltei și Azerbaidjanului, oamenii vor avea parte de momente artistice, petreceri la finalul celor 3 zile de competiție și experiențe culinare fine dinning!
 
Prima competiție internațională de polo călare pe nisip de la Singureni Manor promite a fi un eveniment memorabil, atât din punct de vedere sportiv, cât și al entertainmentului. Cei mai tari jucători de polo călare din lume vor concura de mâine până duminică pe un teren creat special în mijlocul unei păduri de 700 de hectare, la doar o oră distanță de București.
„La Singureni Manor am construit totul de la zero, într-o enclavă am construit arena pe nisip, am adus 32 de cai din Franța, special antrenați, au venit însoțiți de oameni de specialitate de medici veterinari, de traineri” – Cristina Roșu, organizator și proprietar Singureni Manor.
 
Ideea de a avea un asemenea eveniment în România le-a încolțit organizatorilor în urmă cu un an, iar totul a decurs foarte rapid.
„Ne-am decis să organizăm un asemenea eveniment după ce am participat la competiția organizată de partenerul nostru, World Polo, în Elveția, pe lacul înghețat. A fost fantastic, iar acela a fost momentul în care am zis că acest eveniment trebuie să se întâmple și în România. Locația noastră, Singureni Manor, are toate ingredientele pentru organizarea acestui eveniment: locul este inedit, dispune de toate facilitățile și oferă servicii de nivel internațional” – Cristina Roșu, organizator și proprietar Singureni Manor.
 
Președintele Federației Ecvestre din România, Marilena Mladin, salută organizarea acestui eveniment în țara noastră.
 
„România cunoaște o dezvoltare mare în ultimii ani în sportul ecvestru, iar acest eveniment aduce aproape de noi oameni din toată lumea. Vom putea să le arătăm tuturor ce facilități și ce baze sportive avem. Este, cu siguranță, un pas înainte pentru noi, pentru că sportul este cel mai bun ambasador.
Polo călare este total diferit față de ceea ce știm noi în disciplinele noastre, este foarte antrenant, multă adrenalină, se joacă în echipe, pentru public va fi, în mod cert, o mare plăcere să ia parte la acest eveniment. Vor fi echipe internaționale, jucători care fac parte din elita mondială” – Marilena Mladin, președinte Federația Ecvestră Română.
Evenimentul beneficiază de sprijinul total al celor de la World polo, for care organizează competiții pe nisipul din Dubai sau Miami, în Argentina sau pe lacul înghețat din St. Moritz.
„România și Singureni Manor au intrat pe harta internațională a competițiilor de polo călare, avem o înțelegere cu ei și vom mai organiza cel puțin în următorii 2 ani competiții aici. Prin World Polo evenimentul din România va fi online în întreaga lume. Este un sport high-class și vom avea și un eveniment social high-class. Mâncarea este de top, sofisticată, seara vom avea petreceri, avem un lounge exclusivist, un polo village, o zonă generoasă pentru public” – Reto Gaudenzi, președinte și fondator World Polo.
Meciurile de polo călare vor fi extrem de atractive, mai ales că la start sunt unele dintre cele mai bune echipe din lume. Spectacolul va fi garantat!
„Lucrurile s-au mișcat rapid, este un eveniment unic mai ales că este un turneu de polo internațional, se joacă 3 la 3, pe nisip, arena este un pic mai mică decât cea standard, pe care se joacă 4 la 4, pe iarbă. Tribunele sunt mai aproape de teren, se vede totul foarte bine. Suntem entuziasmați că avem la startul competiției unii dintre cei mai buni jucători de polo din lume, așa că nivelul va fi unul foarte ridicat” – Reto Gaudenzi, președinte și fondator World Polo.
„Este tensiune, sport de echipă, entuziasm, o luptă de o eleganță fără limite. Doar prin participarea la eveniment poți simți ce transmite acest sport. Va fi ceva de-a dreptul spectaculos” – Cristina Roșu, organizator și proprietar Singureni Manor.
De la fotbal, la polo călare!
Mare amator de fotbal, șeful World Polo a povestit că prima sa aventură în țara noastră a avut ca punct culminant un meci al echipei naționale.
„Am fost în România cam de 20 de ori, prima mea experiență a fost în noiembrie, la meciul de fotbal dintre România și Elveția, din fericire ambele echipe s-au calificat la Campionatul European, așa că rezultatul nu a mai fost atât de important. Am stat în mijlocul suporterilor români și am fost șocat de ospitalitatea oamenilor… de fiecare dată când am vrut să mă ridic să-mi cumpăr ceva, cineva cumpăra pentru mine” – Reto Gaudenzi, președinte și fondator World Polo.
 
De altfel, Reto Gaudenzi a găsit și puncte comune între polo călare și fotbal.
 
Îmi place fotbalul, sunt unele similarități între fotbal și polo călare…bine, nu sunt cai și echipele sunt formate din mai puțini jucători – dar tot trebuie să marchezi goluri. Polo călare este un sport iute, fizic, duelurile nu sunt deloc ușoare, trebuie să fii în formă pentru a face față unui meci de polo călare” – Reto Gaudenzi, președinte și fondator World Polo.
PROGRAMUL SINGURENI MANOR CUP 2024
 
Vineri – 11 octombrie
14:00 – Deschiderea Polo village și a cortului VIP. Program de divertisment
16:00 – Meci de polo 1: Echipa St Moritz Top of the World – Echipa AQUA Carpatica/G rand Champions Polo Club
17:15– Meci de polo 2: Echipa Azerbaijan Land of Fire – Echipa CARPATHIAN/Maltese Falcons
19:30– Închidere Polo Village și a cortului VIP
 
Sâmbătă – 12 octombrie
 
14:00 – Deschiderea Polo village și a cortului VIP. Program de divertisment
16:00 – Meci de polo 1: Echipa CARPATHIAN /Maltese Falcons – Echipa St Moritz Top of the World
17:45 – Meci de polo 2: Echipa AQUA Carpatica /Grand Champions Polo Club  – Echipa Azerbaijan Land of Fire
19:00 – Ceremonia de premiere
19:15 – Spectacol de cai arabi
19:30 – Închiderea Polo village și a cortului VIP
 
Duminică – 13 octombrie
 
14:00 – Deschiderea Polo village și a cortului VIP 16:00 – Meci de polo: locurile 3/4
17:45 – Meci de polo: Finale 1/2
19:00 – Spectacol de cai arabi
19:15 – Ceremonia de premiere
Cel mai bun jucător
Cel mai bun jucător Patron
Cel mai bun cal
19:30 – Închiderea Polo village și a cortului VIP
Biletele se mai pot achiziționa accesând link-ul https://singurenimanor-polocup.com/acces-la-eveniment/ și sunt valabile fie pentru fiecare zi a competiției, fie sub formă de pachet, pentru întreaga durată a turneului.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *