Programul Universitate Antreprenorială continuă și în anul academic 2024-2025

218 0

Din 2016, Junior Achievement (JA) România contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial în mediul universitar, prin programul Universitate Antreprenorială. Cu susținerea Romanian-American Foundation, programul dezvoltă abordările antreprenoriale și intraprenoriale, la nivel de management, în relație cu comunitatea de business, precum și educația antreprenorială și pregătirea dinamică a studenților pentru piața muncii.

În anul academic 2023-2024, 43 de profesori și peste 2.000 de studenți din 27 de universități au fost implicați în program, iar 200 dintre aceștia au format echipe și au lucrat pe platforma Dreamshaper pentru a dezvolta un plan de afaceri și a-și pune în practică ideea, în cadrul competiției JA de antreprenoriat Gen-E.

În acest an universitar, studenții și universitățile vor beneficia de următoarele activități prin programul JA Start-Up și Incubatorul BizzFactory:

  • Formare în antreprenoriat – studenții vor dobândi abilitățile necesare pentru a-și transforma idea în prototip de afacere sau start-up;
  • Acces gratuit la materiale și resurse educaționale în format tipărit, dar și digital, pe platforma JA Learn;
  • Sesiuni online de pregătire pentru profesori și studenți, în domeniul antreprenoriatului și pe teme conexe, sesiuni cu studii de caz și exemple de bună practică, dar și sesiuni de mentorat și consultanță;
  • Oportunități de networking, prin participarea la competiția de antreprenoriat JA Gen-E, ediția națională și internațională, unde echipele de studenți au ocazia să interacționeze cu mentori, investitori și alți tineri antreprenori.

 

Participarea la competiția Gen-E a fost o experiență extraordinară pentru echipa noastră. Am avut ocazia să ne testăm abilitățile și cunoștințele într-un mediu competitiv și inovator, lucrând împreună pentru a dezvolta soluții creative la probleme reale. Colaborarea cu mentorii a fost de neprețuit; îndrumările și feedback-ul lor ne-au ajutat să ne rafinăm ideile și să le transformăm în proiecte solide. De asemenea, platforma DreamShaper a fost esențială în procesul nostru de dezvoltare, oferindu-ne resurse și suport pentru a ne implementa ideile cu succes. Credeam că o să fie destul de complicat pentru noi, având în vedere că venim dintr-un mediu tehnic, dar am primit suportul și informațiile necesare pentru a putea duce acest proiect până la final. – echipa RoBlue Engineers, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Tot în acest an se vor implementa cele 9 proiecte antreprenoriale din 9 universități care au obținut finanțare prin sesiunea de mini-granturi desfășurată în luna iunie 2024.

Pentru a putea participa la activitățile desfășurate în cadrul programului Universitatea Antreprenorială și a aduce aceste oportunități în universități, profesorii sunt invitați să se înscrie până pe 31 octombrie 2024, accesând link-ul https://jar.ro/inscriere.

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip applied learning sunt urmate anual de peste 290.000 de elevi și studenți din 1.800 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2023, organizația a urcat pentru a cincea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a doua nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe   https://www.jaromania.org

 

Despre Romanian-American Foundation (RAF)

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile şi unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populaţiei din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *