Ea e cea mai superstițioasă atletă! Vine mereu cu câinele la antrenament!

48 0
Atleta Diana Ion a ratat finala olimpică la triplusalt pentru doar 2 centimetri și povestește că a plans mult din această cauză! Tânăra sportivă concurează la toate competițiile cu aceeași pereche de șosete și același șort, nu își spală părul lunea și îi este greu să stea departe de cățelușa sa Molly, în vârstă de 9 luni.
La 23 de ani, Diana Ion, atleta legitimată la clubul CSM București, a avut o vară fierbinte! Prezentă pentru pima oară la Jocurile Olimpice, sportiva a ratat “la mustață” finala de la Paris!
 “Am plâns mult, dar mi-a trecut. M-am obișnuit, am trecut peste. Am fost mai supărată pentru că au fost doar 2 centimetri și pentru că nu era ceva ce nu aș fi putut să sar. Dacă se sărea mult mai mult, poate nu aș fi fost așa de supărată” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
 Diana este genul de sportivă pentru care superstițiile contează! Recunoaște că are câteva!
„Înainte îmi prindeam părul în coc ca să nu dau cu el de nisip în coc sus, acum îl prind jos pentru că am sărit bine la Roma cu părul așa. Port aceeași ciorapi și aceeași chiloți. Nu mă spăl pe cap lunea, mă spăl pe cap în ziua concursului sau cu o zi înainte depinde” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
De un an, Diana a lăsat Bucureștiul, orașul în care s-a născut, pentru Râmnicu Vâlcea, acolo unde locuiește antrenoarea sa, Marinela Mirea.  Sportiva nu este singură în orașul de pe Valea Oltului, ci alături de cățelușa sa Molly, un Yorkshire Terrier, în vârstă de 9 luni, pe care o ia și la antrenamente.
“E o prelungire a mea, sunt non-stop cu ea, nu e neapărat bine, pentru că atunci când plec plânge și trebuie să se obișnuiască și singură. Îi cumpăr de toate, hainuțe, mâncare, recompense, lese pentru că le roade des” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
Frumoasa sportivă a început atletismul la 12 ani, iar înainte a practicat karate. Ea povestește cu zâmbetul pe buze ce superputere i-ar plăcea să aibă!
“Aș vrea să mă teleportez pentru că nu îmi place să zbor! Îmi este și frică și rău de avion. Nu am de ales când trebuie să zbor, mă uit la un serial” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
Locul 5 în finala Campionatului European de la Roma
Concursul care i-a adus atletei calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris a fost Campionatul European de Seniori de la Roma, acolo unde Diana a avut o prestație deosebită! A ocupat locul 5 în finală cu record personal de 14.23 metri.
„Tocmai de aceea e foarte important acest concurs. Mi-am făcut record acolo unde mi-am propus. E prima dată când s-a întâmplat asta și când am sărit peste 14 metri de mai multe ori” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
Din 2023 visa la acest concurs!
„Mă gândeam la competiție cu un an înainte de când m-am calificat și știam că trebuie să sar bine acolo ca să mă calific la Paris. Asta mi-am propus și asta am făcut” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
Abia așteaptă  Jocurile Olimpice de la Los Angeles
După experiența Paris, când a sărit 14.03 și pentru 2 centimetri nu a prins finala, acum, Diana așteaptă cu nerăbdare să treacă anii până la următoarea competiție olimpică.
„Parcă nu mai am răbdare, aș vrea să fie mâine Jocurile Olimpice de la Los Angeles și să concurez” -Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
Tânăra recunoaște că este o fire sensibilă și emotivă. „Plâng de fiecare dată când ceva nu îmi iese la antrenamente sau la concursuri. Și pentru Paris am plâns mult. Și atunci și mult timp după. Pun mult suflet în tot ceea ce fac” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
A înghițit mult nisip!
De 11 ani de când concurează în proba de triplusat, Diana a înghițit și mult nisip.
„Mi se întâmplă des. De fiecare dată mă spăl pe păr, vin și îmi pun tot nisipul în cap” -Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.
Ea povestește și cum a început să practice atletismul.
“Am fost la tetratlon, acolo m-a văzut fostul meu antrenor și m-a întrebat dacă vreau să fac atletism și m-am dus. Am început cu lungime și înălțime. Toate fetele care făceau lungime mergeau și la triplusalt și am vrut și eu să merg să văd cât pot să sar” – Diana Ion, atletă legitimată la clubul CSM București.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *