Pe urmele tatălui! Fiica de 11 ani a campionului mondial de la kempo face ravagii pe tatami! 

416 0

Campionul mondial de la kempo are o fată care îi calcă pe urme. El recunoaște că inițial nu a lăsat-o să practice acest sport, dar Isabela nu l-a ascultat! Atunci când copila e pe tatami la concursuri, sportivul are cele mai mare emoții.  

În familia multiplului campion mondial de  kempo și MMA Mirel Drăgan sportul de contact este baza! Fiica lui, Isabella, în vârstă de 11 ani, este înnebunită după kempo! Luptătorul recunoaște că nu și-a dorit ca Isa să facă un sport de contact.

„La început nu am fost de acord, am vrut să facă sport doar pentru ea, niciodată de performanță. Știu ce înseamnă sportul de performanță, știu ce înseamnă sacrificiile, știu ce înseamnă munca, chinul, nu aș fi vrut ca ea să se chinuie așa  cum m-am chinuit eu” – Mirel Drăgan, multiplu campion mondial la Kempo și MMA.  

Mica sportivă care practică kempo de 4 ani vrea să îi calce pe urme tatălui.

„Cum tata este un campion mondial, am vrut să devin ca el. El a zis că nu vrea să mă vadă că fac acest sport, dar nu l-am ascultat” – Isabella Drăgan, luptătoare Kempo.  

Face sport fără presiune 

Mirel nu vrea să pună presiune pe fiica sa.

 „Tot timpul îi explic că mergem să fim cât mai relaxați și la meciuri, și la turnee, și la campionatele naționale. E la început de drum, la început nu contează foarte mult rezultatul, contează să fie acolo, să participe și să capete cât mai multă experiență” – Mirel Drăgan, multiplu campion mondial la Kempo și MMA.  

Când Isa este la concursuri, Mirel recunoaște că abia poate să îi urmărească meciurile.

 „Sunt niște emoții greu de descris în cuvinte, doar cine a trecut prin așa ceva poate înțelege” – Mirel Drăgan, multiplu campion mondial la Kempo și MMA.  

O singură regulă i-a impus Mirel fiicei sale, pe care aceasta o respectă! Să învețe bine la școală.

„Am terminat clasa a 5-a cu <<foarte bine>>, iar materia mea preferată este matematica” –– Isabella Drăgan, luptătoare Kempo.

Se luptă de 30 de ani!

Mirel Drăgan este veteranul lotului național de Kempo. El practică acest sport de la 6 ani.

„Am 30 de ani de sport și nu m-am gândit să renunț. De 3 ani, mi-am propus să mă retrag de la profesioniști și apoi să mai lupt la amatori 2-3 ani” – Mirel Drăgan, multiplu campion mondial la Kempo și MMA.

Sportivul are un palmares impresionant.

 „Sunt de 18 ori campion mondial, de 3 ori campion european. Am împlinit 20 ani de când sunt în lotul național de Kempo, aveam 16 ani când am fost convocat pentru prima dată. Am uitat numărul campionatelor mondiale și ale celor europene la care am participat” – Mirel Drăgan, multiplu campion mondial la Kempo și MMA.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *